• Juksteri

Oikea suunta

Tämän päivän Helsingin Sanomat kertoo ruotsalaisesta Prisma Teknik -perheyrityksestä, joka valmistaa liikennevaloihin jalankulkijaa avustavaa ohjauslaitetta. Siis sitä tolppaan kiinnitettyä laatikkoa, joka piipittää tai nakuttaa ja jonka nappia painamalla voi anoa itselleen vihreää valoa. Laitetta on toimitettu myös Suomeen.

Jutussa kerrotaan, että ohjauslaitetta tekevän firman kaikki työntekijät ovat uskovaisia. Helluntalainen toimitusjohtaja ja omistaja Jan Lund kertoo, että ylöspäin, nappia kohti osoittava sormi sisältää myös toisen viestin: "Se kertoo, että Jumalan luo on vain yksi tie, ja se kulkee Jeesuksen kautta. Yritämme saada ihmiset tietoisiksi siitä."

Kävin katsomassa, millaisia laatikoita Espoossa käytetään. Ei tainnut olla Prisma Teknikin laitteita, koska sormi ei osoittanutkaan ylöspäin vaan oikealle. Niinpä tietysti. Oikea suunta kaupungissa, jossa kokoomus on ylivoimaisesti suurin puolue.

1 kommentti

WBoy

11.11.2008 00:05

Hassu yhteensattuma.
Täällä päin maailmaa nimittäin käytetään vain noita mainitsemiasi Prisma Teknikin lootia.

Hassu yhteensattuma sikäli, että juuri pari päivää sitten seisoskelin sellaisen vieressä ja odottelin valon vaihtumista,kun huomasin että laatikon valmistaja oli Prisma Teknik AB, eli laite oli hurreista. Anteeksi Ruotsista.

Ja todellakin etusormi sojottaa ylöspäin! =)