• Juksteri

M

Etukäteisvaroitukset ruuhkista Madonnan Helsingin konserttiin olivat enimmäkseen turhia. Ainoat jonot olivat perällä olevalle anniskelualueelle. Konserttialueelle pystyi kävelemään ja sieltä poistumaan pysähtymättä. Kiertueen tuotannosta vastaavan Chris Lambin kommentti konserttialueen kauneudesta oli silkkaa kohteliaisuutta, ellei sitten satu pitämään isoista tasaisista sementtipinnoista. Mutta sää oli kyllä kaunis. Edellisen viikonlopun Kalevan kisat vietettiin kaatosateessa.

Musiikki kuului hyvin C-katsomoon - ilmeisesti paremmin kuin A-katsomoon - ja isoista screeneistä pystyi seuraamaan lavan tapahtumia. Mutta eihän se ole sama asia kuin jos olisi nähnyt hienon lavan lähempää ja tähden ilmielävänä silmien edessä. Showtahan tänne oli tultu katsomaan. Koska konsertti on pääpiirteissään sama kaikkialla, minkä tahansa aiemman konsertin olisi voinut katsoa myös kotona tv:stä. Tosin lopun laserit olivat näyttäviä. Ne tuntuivat jatkuvan kauas aina Lauttasaareen asti.

Ei ollut lainkaan yllättävää, että Madonna joutui vähän sparraamaan yleisöä. "Vain yksi ihminen osaa lauluni sanat," Madonna totesi surullisena. Me suomalaiset taidamme olla enemmän töllääjiä kuin osallistujia. Mitenköhän intoa riittää tänään Göteborgissa? Tuoreista kuvista päätellen ainakin näkyvyys lavalle on Ullevin stadionin lehtereiltä parempi kuin Jätkäsaaressa.

3 kommenttia

millikan

9.8.2009 15:41

Tiedä häntä, sekalaiset muut artistit taas ovat kiittäneet suomalaista yleisöä hyvästä tunnelmasta ja menosta, ehkä se yleisö ei sitten seuraa Madonnaa (tai ei tule noihin kalliisiin megakonsertteihin tai jos tulee hukkuu niiden kaikkien muiden keskelle...)

Torontosta

10.8.2009 02:28

Tuli mileeni,, maksaasko Madonna ja koko trupee veroja tuloistaan mitka on siella tienattuja ,suomeen?

Juksteri

10.8.2009 09:55

Nyt kun olen katsonut muutamia videoita lavan edustalta juutuubista, niin näyttihän siellä edessä olevan tunnelmaa. Oli varmaan vain pieniä käynnistymisvaikeuksia.

99 euron lipusta on 7,33 euroa arvonlisäveroa, näin lukee C-katsomon pääsylipussa. En osaa sanoa, kuinka paljon 85000 katsojasta on ollut kalliimmassa A-katsomossa, mutta suoraa veroa siis vähintään 623000 euroa. Olettaisin, että vähintään pääsylipun verran on kulutettu paikan päällä ostoksia tehdessä ja kaupungin hotelleissa ja ravintoloissa.