• coco

Fingelskaa

Tuli mieleeni nuorena aitin kanssa kaytiin Hilmalla ja Einolla. Convesation voisi olla vaikka nain: Haloota kun tulitte. Aiti: Missas Hilma on kun halusi lainata jauhoja?
Eino: Se moovaa ruohoa tuolla takajaardissa. Mene sinne vaan ja sano etta alkaa laittaan lunssia, Martti tulee kaymaan myos..Minulle: Otatkos poika poppia tai mehua,mene ja hae sinne kitsiin fritsista.
Martti tuli silla aikaa. Mitas Martti menetkos tanaan haalille siella on hyvaa ohjelmaa. Tuomo antaa haitarikonsertin ja voimistelunaytos ja Pekka lukee aanenn suomesta tullutta uutispaperia. Likkojen friii pullakahvit peraan. Martti: en oikei fiilaa tanaan. Annakkos piiria? Eino: jeess, menes poika peismentin fritsista pikkaan kaks pulloa piiria meille ,itse et saa kun olet nuori. Mene upsteelle samalla ja pikka se puuka siita pethuoneesta. Martti ; vielakos taa talimanni bilttaa haussiaan tassa next door. Eino: Ne fiksaa uutta pantria missikselle sakemannin kanssa. Se on hyva tekeen kutvorkkia. M: Kukas toi likka oli kun meni saitista sisalle? E: Se on Janis kielinen likka Valtoorasta menee juniversitiin ja silla on ekstra japi hospitaalissa. Hilma: Mita haluatte syoda nakkia ja muusia vai kentukan sikenta. Niilo soitti Suppurista. Ja niin edelleen. Nyt ne on kaikki kuolleet Aiti, Gustafsonnin Aino ja Gunnari, Aili ja Taimi,Vikki ja monet muut suomalaiset.

4 kommenttia

risto

7.3.2007 11:37

Kiitokset ihanasta kielicocktailista. Toi mieleen muistoja Detroitin Karl Marx -klubin tanssi-illoista.
Siellä monet puhuivat juuri fingliskaa. Sitten oli nuoria miehiä, jotka olivat syntyneet USA:ssa mutta haastelivat vanhemmiltaan oppimaansa Pohjanmaan murretta. "Mennähän hyppelemähän!" Nämä samat pojat väittivät minulle, että Karl Marx oli amerikansuomalainen osuuskauppamies. Oi noita aikoja - Those were the times!

martin

7.3.2007 12:57

Kiinnostava kielinäyte!

kesäpoika

8.3.2007 09:47

Coco, haluan haastaa sinut peliin, jonka säännöt löydät mun tämän päivän blogistani. :)

Vermillion

13.3.2007 20:58

Finglish on huippua!

Pelottavaa tosin on se, että sen lisäksi että ymmärrän tuota täysin, puheeni toisen koulumme suomalaisen kanssa kuullostanee enemmän tai vähemmän juuri samanlaiselta...

Nimimerkillä suulliset kokeet tulossa...