Kiinan tiukka mediaohjaus ei estä sitä, että maassa valmistuu HLBT-tasa-arvoaiheisia lyhytelokuvia. Niiden esittäminen virallisessa elokuvajakelussa on likimain mahdotonta, mutta elokuvia voidaan näyttää ainakin suljetuille yleisöille. Hong Kongin HLBT-elokuvajuhlilla esitettiin useita mannerkiinalaisia elokuvia. Kuuden homolapsen äidin kertomuksista koostetun Mama Rainbow-elokuvan esitykseen liittyi myös paneelikeskustelu, muutama elokuvan äideistä oli matkustanut sitä varten Hong Kongiin.
Mama Rainbow tarjoaa osittain melko sievisteleviäkin kertomuksia siitä, kuinka "äiti kuitenkin hyväksyy", vaikka perinteisiä kiinalaisia asenteita heijastava ympäristö ei. Osa kertomuksista heijastaa kuitenkin karua todellisuutta: Teinipoika oli erehtynyt tulemaan ulos luokallaan. Seurauksena oli pahoinpitely, johon tuli mukaan myös muiden luokkien oppilaita. Poliisi kutsuttiin paikalle ja loukkaantunut toimitettiin sairaalaan. Päällekarkaajia ei rangaistu. Uhrille suositeltiin lähtöä koulusta. Hän ei suostunut. Tilanne kuitenkin kärjistyi, kun opettajat alkoivat puhua hänestä huonona esimerkkinä. Lopulta hän halusikin erota, mutta koulu ei enää siihen suostunut, vaan erotti hänet. Elokuvassa äiti kommentoi erottamista suhteutettuna Kiinan periaatteessa kaikille avoimeen kouluttautumismahdollisuuteen.
Elokuvan äidit ovat kaikki varsin keskiluokkaisia. Esimerkiksi maatalousväen piirissä asenteet ovat ilmeisesti kautta linjan perinteisempiä.
Tuotannon jatkuminen on kuitenkin varteenotettava ilmiö. Jos kyse olisi esimerkiksi entisestä DDR:stä, filminteko olisi keskeytetty ja tekijät vangittu. Mutta Kiinassa tilanne on suurpiirteisempi tai jossain linjaorganisaation portaassa myös ymmärretään.
Tuottaja ja ohjaaja Fan PoPo sanoi Hong Kongissa filmin esittelyssä, että tuotanto on mahdollista, mutta jakelu erittäin vaikeaa. Ulkomaisen rahoituksen käyttömahdollisuus on kiristynyt vuoden 2009 jälkeen. Kehitys on samansuuntaista Venäjän kanssa, kun kyse on ulkomaisten kansalaisjärjestöjen toiminnasta Kiinassa, sanoi Fan PoPo. Filmien lopputeksteissä vilahtaa tunnettuja rahoituslähteitä, mm amerikkalaisia säätiöitä. Filmipäivien edustaja ehti toteamaan, että ne on ehkä laitettu sinne "muuten vain", mutta PoPo sanoi yksityiskanavien kautta järjestyneen tukea.
Fan PoPo on vuonna 1985 syntynyt manner-kiinalainen filmiaktivisti. Pekingin filmiakatemiasta valmistunut PoPo on tuottanut ja ohjannut mm filmit (englanninkielisin nimin) The Good Days, Taipei: city of rainbow, New Beijing, New Marriage, Chinese Closet, Paper House, Be a Woman, ja tässä esitelty Mama Rainbow.
PoPo sai viime vuonna samaisten Hong Kongin HLBT-filmipäivien palkinnon.