Englannissa Jalkapalloliitto ja muutamat muut urheilujärjestöt allekirjoittivat homojen oikeuksien peruskirjan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Hallituksen homojen oikeuksista määräävän peruskirjan ovat allekirjoittaneet useat urheilujärjestöt. Peruskirjalla halutaan lopettaa urheilun piirissä esiintyvä homo- ja transfobia, sekä varmistaa, että kaikki ovat tervetulleita urheilun pariin.

Jalkapalloliiton lisäksi Tennisliitto, Englannin ja Walesin Krikettijärjestö, Rugby-liiga, Rugby-liitto, sekä Olympialaisten järjestelykomitea ovat allekirjoittaneet asiakirjan.

Jalkapalloliiton pääsihteeri Alex Horne totesi liiton ja sen osakkeenomistajien työskennelleen lujasti vuosia varmistaakseen, että jalkapallo[urheilu] on tarkoitettu kaikille ja taatakseen, että laji on avoin kaikille, perheille ja HLBT-ihmisille.

Tasa-arvoministeri Lynne Featherstone kannusti muita urheilun ryhmiä ja henkilöitä myös allekirjoittamana peruskirjan. "Urheilun tulisi olla sitä mitä sinä pystyt tekemään, eikä sitä mitä sinä olet. --- Homo- ja transfobialla ei ole sijaa urheilun piirissä."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tähän mennessä vain muutamia huippu-urheilijoita on tullut ulos kaapista. Viimeksi ruotsalainen jalkapalloilija Anton Hysen, joka on Liverpoolissa pelanneen Glenn Hysenin poika.

1 kommenttia

Allekirjoittajien joukossa on kaikki Britannian keskeiset urheilujärjestöt. Maan hallitus tuntuu ottaneen "no nonsense" -linjan. Media on tuulettanut kenttää. Myös yksittäiset urheilijat ja urheilujoukkueet ovat alkaneet ottaa kantaa. Tästä on hyvin vaikeaa pakittaa menneille ajoille, kuten esimerkiksi Suomeen.

Kaikki olennaiset eurooppalaiset mediat noteerasivat Steve Daviesin ja Anton Hysénin ulostulot. Steve Davies taisi saada jopa nimensä parlamentin pöytäkirjoihin kun urheiluministeri lähetti tsemppaavat terveisensä.

Kaikki mediat eivät kuitenkaan ole yhtä ajan hermolla. Esim. MTV3:n ja YLE-urheilun sivuilta ei löydy ensimmäistäkään osumaa yllä mainituista herroista, jotka ovat tehneet urheiluhistoriaa. Pidän urheilutoimitusten linjauksia huonona journalismina ja erityisesti "jokaiselle jotain" -julkisen palvelun Yle on mennyt sieltä, missä aika on kaikin puolin matalin, valaistus heikoin ja vartiointi huonoin.

Palautetta Ylelle voi lähettä esim. tätä kautta:
http://yle.fi/urheilu/yleista/2010/01/laheta_palautetta_yle_urheiluun_1379856.html