Englannissa Jalkapalloliitto ja muutamat muut urheilujärjestöt allekirjoittivat homojen oikeuksien peruskirjan (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • Ossi Halme
  • 15.3.2011 13:22
Allekirjoittajien joukossa on kaikki Britannian keskeiset urheilujärjestöt. Maan hallitus tuntuu ottaneen "no nonsense" -linjan. Media on tuulettanut kenttää. Myös yksittäiset urheilijat ja urheilujoukkueet ovat alkaneet ottaa kantaa. Tästä on hyvin vaikeaa pakittaa menneille ajoille, kuten esimerkiksi Suomeen.

Kaikki olennaiset eurooppalaiset mediat noteerasivat Steve Daviesin ja Anton Hysénin ulostulot. Steve Davies taisi saada jopa nimensä parlamentin pöytäkirjoihin kun urheiluministeri lähetti tsemppaavat terveisensä.

Kaikki mediat eivät kuitenkaan ole yhtä ajan hermolla. Esim. MTV3:n ja YLE-urheilun sivuilta ei löydy ensimmäistäkään osumaa yllä mainituista herroista, jotka ovat tehneet urheiluhistoriaa. Pidän urheilutoimitusten linjauksia huonona journalismina ja erityisesti "jokaiselle jotain" -julkisen palvelun Yle on mennyt sieltä, missä aika on kaikin puolin matalin, valaistus heikoin ja vartiointi huonoin.

Palautetta Ylelle voi lähettä esim. tätä kautta:
http://yle.fi/urheilu/yleista/2010/01/laheta_palautetta_yle_urheiluun_1379856.html