Tokion paralympialaisissa kilpailee kymmeniä hlbti-vähemmistöihin kuuluvia urheilijoita

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 2
Someity on Tokion paraolympialaisten maskottihahmo.

Tokion paraolympialaisissa kilpailee ainakin 31 hlbti-vähemmistöön kuulumisesta avoimesti kertonutta urheilijaa, kertoo Outsports-sivusto. Määrä on yli kaksinketainen vuoden 2016 Rio de Janeiron kisoihin verrattuna.

Sivustolla kerrotaan, että listaa on koottu viime viikkojen aikana. Jutussa arvellaan, että lisää listalle tulee vielä täydennystä. Hlbti-vähemmistöihin kuuluvia kilpailee yli kymmenessä eri lajissa. Sekä Yhdysvalloista että Isosta-Britanniasta on tiedossa molemmista yhdeksän urheilijaa. Lisäksi hlbti-uheilijoita on Alankomaista, Australiasta, Brasiliasta, Irlannista, Israelista, Kanadasta, Meksikosta ja Saksasta.

Aihetta koskevassa jutussaan Helsingin Sanomat huomioi, että suomalaisnimiä ei ole mukana.

Kaikkiaan paraolympialaisissa kilpailee CNN-uutiskanavan mukaan yli 4 400 urheilijaa. Paraolympialaiset käynnistyivät maanantaina 24. elokuuta ja ne jatkuvat 5. syyskuuta asti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tokiossa heinä-elokuussa järjestyissä kesäolympialaisissa kilpaili myös ennätyksellinen määrä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia urheilijoita. Kisojen alkaessa kerrottiin, että mukana olisi 163 avoimesti seksuaali- ja sukupuoliväjemmistöihin kuuluvaa urheilijaa. Määrä tarkentui myöhemmin: CNN:n mukaan avoimesti hlbti-vähemmistöihin kuuluvia kilpaili kaikkiaan 168. Kaikkiaan olympialaisissa kilpaili yli 11 500 urheilijaa.

Helsingin Sanomat nostaa esiin sen, että seksuaalivähemmistöön kuulumien on usein lisähaaste vammaiselle henkilölle: monet ajattelevat, että vammaisella henkilöllä ei ole seksuaalisuutta, saati monenlaisia seksuaalisia suuntautuneisuuksia. Monen arvioidaan joutuvan salaamaan oman seksuaalinen suuntautuneisuutensa tai sukupuolivähemmistöön kuulumisensa.

2 kommenttia

Missä luuraavat jälleen Gay-Miehet ? Olkaa kuin lesbot ja tulkaa kaapista olympialaisisssa / muissa urheilukilpailuissa ...PS Homomiehet ( anteeksi miestä rakastavat miehet myös esiin kkilpailuissa )
Nimenomaan homomiehillä on ollut perinteisesti korkea kynnys tulla kaapista ulos. Taustalla on historia. Juuri miesten väliset suhteet saattoivat johtaa vankilaan todennäköisimmin vielä joitain vuosikymmeniä sitten.

Minusta kaapistatulo on lähtökohtaisesti jokaisen oma asia, eikä siihen pitäisi millään tavoin painostaa. Onhan toki aina edistystä, kun joku kokee kaapistatulon omalla kohdallaan mahdolliseksi - punnittuaan hyötyjä ja haittoja.