Unelmien poikamies Colton Underwood kertoi homoseksuaalisuudestaan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
Colton Underwood (kuva: Matt Winkelmeyer / AFP / Lehtikuva)

Amerikkalaista jalkapalloakin pelannut televisiojulkkis Colton Underwood, 29, on kertonut homoseksuaalisuudestaan. 

Hän kertoi asiasta Good Morning America -ohjelmassa keskiviikkona. Asiasta ovat kirjoittaneet myös esimerkiksi CNN ja TMZ.

Underwood pelasi nuorempana amerikkalaista jalkapalloa. Hän pelasi vuosina 2014-2016 San Diego Chargersissa, Philadelphia Eaglesissa ja Oakland Ridersissa, mutta Pohjois-Amerikan jalkapalloliiga NFL:n runkosarja jäi haaveeksi.

Urheilu-uran aikaan ja etenkin sen jälkeen Underwood tuli tunnetuksi Yhdysvalloissa tosi-tv-ohjelmissa. Hän kilpaili vuonna 2014 Unelmien poikamiestyttö (The Bachelorette) -ohjelmassa, mutta pääosaan hän pääsi keväällä 2019 Unelmien poikamies (The Bachelor) -sarjaan kaudelle 23. Siinä 30 naista pyrki olemaan päähenkilön valittu, ja voittajaksi noussut Cassie Randolph seurustelikin Underwoodin kanssa vuoden. Suhde kuitenkin päättyi riitaisaan eroon keväällä 2020, ja asiaa puitiin oikeudessakin.

- Mennyt vuosi on varmasti pistänyt monet etsimään itseään ja miettimään, keitä lopulta ovat. Pakenin itseäni pitkään ja vihasin itseäni. Olen homo. Hyväksyin asian kohdallani aiemmin tänä vuonna. Seuraava askel oli kertoa siitä muille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Omassa elämässäni jouduin synkkään ja pahaan paikkaan, ja voisin luetella monia asioita, mutta ne olisivat vain tekosyitä. Olisin kuollut ennenmmin kuin myöntänyt olevani homo.

Hän kertoo hetkestä Los Angelesissa, jolloin hän havahtui ajatukseen, että kyse on omasta elämästä, joka on syytä ottaa takaisin hallintaan.

Underwood kertoo uskoneensa, että valinta Unelmien poikamies -ohjelman poikamieheksi oli vastaus niihin rukouksiin, joissa hän oli toivonut olevansa hetero. Suhteen Randolphiin hän kertoi perustuneen rakkaudelle. Hän kuvailee tunteidensa kuitenkin olevan vaikeasti selitettäviä, ja viittaa sisäiseen kamppailuunsa. 

Monet amerikkalaisviestimet ovat huomioineet kaapistatulon. Myös GLAAD-järjestö on noteerannut Underwoodin kaapistatulon. GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) pyrkii vaikuttamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä mediassa annettavaan kuvaan. Järjestön piiristä muistutetaan, että kukin seksuaalivähemmistöön kuuluva joutuu kulkemaan omanlaisensa polun, eikä kaapistatulolle ole mitään aikarajoja. Anthony Allen Ramos järjestöstä kertoo toivovansa silmien avautumista myös sille, että monet hlbtiq-vähemmistöihin kuuluvillakin voi olla uskonnollinen maailmankatsomus.

- Olen nyt onnellisempi ja terveempi kuin koskaan aiemmin elämässäni. Se merkitsee minulle valtavasti, toteaa Undervood.

Underwood kertoi haastattelussa kokeneensa erilaiseksi jo lapsena, mutta homouden syntisyys tehtiin hänelle selväksi jo lapsena katolisessa koulussa. Myös tausta urheilun parissa liitti asiaan kielteisiä mielleyhtymiä. Hän arvelee, että taustansa vuoksi asian salailu ei ihmetytä.

1 kommenttia

Tästä jutusta mieleeni muistuu mies nimeltä Dirk Shafer (1962-2015), joka Playgirl-lehden kilpailussa tuli valituksi valituksi vuoden 1992 "Man of the Year". Hänen tehtävänsä oli esiintyä vuoden ajan lehden symbolina ja "ihastuttaa naisia".

Todellisuudessa Shafer oli homomies, joka hoiti vuoden mittaisen roolinsa hyvin ja tuli lopulta näyttävästi kaapista ulos. Seuraus oli aikamoinen hämmästely ja kalabaliikki. Voiko homo olla tuollaisessa tehtävässä? Hän tuotti elokuvan vuodestaan erikoisessa tehtävässä.

Dirk Shafer kuoli 52-vuotiaana.

Wikipediassa suppea kuvaus hänestä ja hänen elämästään englanniksi.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dirk_Shafer

Ranneliikkeen kirjoitus hänen poismenostaan.
https://ranneliike.net/artikkelit/11610/dirk-shafer-on-poissa