Jani Toivola ei aio enää ehdolle eduskuntavaaleissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 17
Jani Toivola oli Helsinki Pride 2018 -tapahtuman suojelija. Hän puhui tapahtumaviikon avajaistilaisuudessa.

Jani Toivola (vihr) ei asetu ehdolle kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Toivola kirjoitti asiasta Facebook-sivullaan.

Asiasta uutisoi Iltalehti ja siitä kertoo myös Vihreä Lanka -julkaisu.

Toivolan runasas taksin käyttö, hänen asumisjärjestelynsä ja niihin liittyvät kulukorvaukset herättivät syyskuussa kriittisen keskustelun. Hän sai myös moitteet Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajalta Krista Mikkoselta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Viime viikot ovat olleet oman poliittisen urani haastavimpia. Eniten harmittaa se, että myös muut ihmiset, yhteistyökumppanini, ovat joutuneet selvittämään asioitaan julkisuudessa. Olen saanut paljon vihaisia ja pettyneitä viestejä niin äänestäjiltäni kuin muiltakin. Otan täyden vastuun teoistani, kirjoittaa Toivola Facebook-päivityksessään.

Toivola kertoo haluavansa tulevaisuudessa olla viemässä kaikkea politiikasta ja yhteiskunnasta oppimaansa uusille areenoille ja toivottavasti sitä kautta olla osa yhteiskunnallista muutosta.

17 kommenttia

Ilmeisesti oli liian suurissa saappaissa.

Eduskuntatyö on hyvin vaativaa ja siellä on minuuttiaikataulu: Suomen eduskunta kehuu itseään olemalla Euroopan tehokkain parlamentti. Tämä tehokkuus on itseisarvo, mutta siinä palaa ( poltetaan ?) nopeasti loppuun. Sitten on se, että jos hajottaa itseään liikaa, niin mikään asia ei suju kunnolla, vaan menee käsistä eikä hallitse. Joka tapauksessa siinä pitää opetella täysin uusi , vaativa ammatti, kun menee eduskuntatyöhön.

Työn kuormittavuus lisää riskiä masentumiselle, vaikka nykytutkimuksen mukaan ollaan yhä edelleen sitä mieltä, että suoliston bakteeriflooralla olisi merkittävä rooli kuten on esim. lihavuudessa.

Sitten voi olla myös, että hänet " ammuttiin alas " tällä taksijutuilla jne. Tuhottiin poliittinen ura ja sillä tavalla pelattiin ulos.
Hyvin monissa työtehtävissä on minuuttiaikataulu. Eduskunnassa on protokollansa, mutta kansanedustajalla on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä laajemmin kuin monilla muilla. Toivolalla on ollut varsinaisen eduskuntatyön ohella monta rautaa tulessa. Tulee mieleen, että kuinka tuollainen mahtaa polttaa kynttilää molemmista päistä.

Ennemmin näyttää siltä, että mahdollisuudet äkännyt hyödynsi sen, mitä sopivuuden rajoja koetellen mutta juuri ja juuri sääntöjen puitteissa hyödynnettävissä oli. Kun tällaista tekee juuri tällaista toimintaa näkyvästikin moralisoineen (poliittisen) ryhmittymän jäsen, niin medialle on herkullinen paikka ampua kovilla.