Lauantai-iltapäivänä 30. kesäkuuta järjestetty Helsingin pride-kulkue keräsi kymmeniä tuhansia ihmisiä kaupungin keskustaan, niin kulkueeseen osallistuvia kuin sitä katujen varsilla seuranneitakin. Poliisi arvioi kulkueen osallistujamääräksi aluksi noin 40 000, mutta myöhemmin Twitter-päivityksessä arvio oli lähes 100 000 osallistujasta. Poliisi kertoo tapahtumn sujuneen rauhallisesti.
Kulkueeseen järjestäytyminen alkoi keskipäivällä Senaatintorilla, josta lähtö runsaan kahden kilometrin mittaiselle kulkuereitille tapahtui kello 13. Aleksanterinkatua pitkin kulkue eteni Mannerheimintien kautta Eteläesplanadille, kääntyi Kasarmikadulle ja kulki Neitsytpolun kautta Kaivopuistoon.
> Katso kuvagalleria kulkueesta!
Aurinkoinen priden pääpäivän aamu muuttui vaihtelevan pilvisyyden päiväksi. Noin 17 asteen lämmössä kulkueen hetkittäin kova vauhti ei vielä nostanut hikeä pintaan. Kohtalainen pohjoistuuli viilensi hieman lisää, mutta toisaalta liehutti kulkueväen lippuja. Puistojuhlan aikana saatiin muutama pisara vettä, mutta sateesta ei voinut puhua.
Kulkueen kärjen saavuttua määränpäähän puoli kahden jälkeen, alkoivat puiston nurmikentät ja kalliot täyttyä kaikkiin mahdollisiin väreihin sonnustautuneesta yleisöstä. Rekvisiittana on sateenkaarilippuja, trans-lippuja sekä panseksuaalisten, aseksuaalien, karhujen ja monien muidenkin ryhmien lippuja. Monilla järjestöillä ja puolueilla on kojuja, samoin puistossa on tapahtuman järjestäjän ja tapahtuman yhteistyökumppanien pisteitä.
> Katso kuvagalleria puistojuhlasta!
Vielä kahden jälkeen Senaatintorilla odotti runsaasti kulkueväkeä omaa lähtövuoroaan odottamassa.
Kulkueen määränpäässä Kaivopuistossa alkoi kulkueen jälkeen puistojuhla. Varsinainen ohjelma päälavalla käynnistyi kello 14.40.
Helsinki Priden -tapahtuman ja sen lauantaisen kulkueen järjestää HeSeta ry. Tapahtuma käynnistyi maanantaina 25.6. ja jatkuu sunnuntaihin 1.7. asti.
Puistojuhlan ohjelma käynnistyi 14.40.
Seta jakoi perinteisen tunnustuksensa ja moitteensa puistojuhlassa. Kunniarotta-antipalkinnon se antoi Tieteen kuvalehdelle, jonka transsukupuolisuutta koskeva numero katsottiin homofobiseksi. Asiallisen tiedon omena -tunnustuksen puolestaan sai Lapin Kansa -lehti.