Päivi Räsänen: Pride-tapahtuman ympärille luotu suvaitsevaisuuden mielikuva on suuri harha

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 6

Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja Päivi Räsänen kritisoi blogissaan pride-tapahtumaa. Räsänen suuntaa kritiikkinsä myös kirkolle, joka hänen mielestään marssii kirkon virallisen opetuksen vastaisten arvojen puolesta.

Räsäsen mielestä pridetapahtumasta on kehittynyt merkillinen moraalinen linjanjakaja. Hän katsoo, että osallistumisesta Pridejuhlintaan tai sen tukemisesta vedetään johtopäätöksiä tasa-arvon, ihmisoikeuksien tai vähemmistöjen aseman kunnioittamisesta. 

- Jos joku asettuu poikkiteloin, Setan joukot painostavat nopeasti polvilleen, perumaan puheet ja pyytelemään anteeksi, kirjoittaa Räsänen.

Räsäsen mukaan pride-tapahtuman ympärille luotu suvaitsevaisuuden mielikuva on suuri harha. Hänen mielestään "sateenkaaripolitiikka" pyrkii todellisuudessa askel askeleelta "vaientamaan biologiseen todellisuuteen perustuvan näkemyksen naisena ja miehenä elämisestä". 

- Se tavoittelee tilannetta, jossa sukupuoliperusteiseen avioliittoon pohjaavat näkemykset leimataan poliittisesti epäkorrekteiksi ja syrjiviksi. Tästä leimasta on kieltäydyttävä!, kirjoittaa Räsänen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Räsänen myös kritisoi "eräitä kirkollisia tahoja", jotka hänen mukaansa "tavoittelevat hyväksyntää marssimalla sellaisten arvojen puolesta, jotka ovat luterilaisen kirkkomme virallisen opetuksen, kristillisen ihmiskuvan ja Raamatun seksuaalietiikan vastaisia". Hän pitää asiaa erityisen surullisena ja samalla säälittävänä.

Räsänen katsoo, että "sekä ihmisen biologia että Raamatun selkeät opetukset" todistavat avioliiton rajautuvan juuri miehen ja naisen väliseksi. Hän kuitenkin muistuttaa, että jokainen ihminen on arvokas Jumalan kuvaksi luotuna, ja että kaikilla tulee olla yhtäläiset ihmisoikeudet. 

Räsänen myös sivaltaa kirkollista keskustelua, jossa vedotaan avioliiton maallisena säätynä nähnyttä Lutheriin avioliittokäsityksen muuttamiseksi. Räsänen siteeraa kirjoituksensa lopussa Lutherin kirjaa Avioelämästä. 

Räsänen jakoi kirjoituksensa myös Twitteriin, jossa kirjoitusta on ruodittu lukuisten kommenttien verran. 

6 kommenttia

Aina on muiden ilkeyttä, kun Päivin ja hengenheimolaisen toinen toistaan arvottomammat "perustelusuoritukset" vakuuttavat yhä harvemman ja kun niissä pitäytyminen paremman tiedon kasaantumisesta huolimatta niiden takana piilevän ylenkatseen ja alistamisen tahdon paljastaa.

Minä uskon Päivi Räsäsen kannattavan kaikille yhtäläisiä oikeuksia, kun hän johdonmukaisesti vaatii aviopareja tulemaan raskaaksi määräaikaan mennessä avioliiton purkautumisen uhalla. Tälläkään ei ole paljoa tekemistä biologian kanssa, ellei sitten leikitä, että ihmisten seksuaalisuus, pariutuminen ja läheisyyden tarve muka typistyy pelkästään lisääntymisen pyrkimykseen. Lisäksi pitäisi jotenkin oppia ajattelemaan, että avioliitto (Räsäsen avioliittokäsitys) olisi jokin ihmisistä irrallinen ilmiö, jonka luonnetta voimme vain toteavasti havainnoida - eikä siis ihmisten luoma ja ihmisyhteisöjen säätelemä juridinen sopimus.

Päivin säännöt ovat kuitenkin yksille yhdet ja toisille toiset: yhdenlaiset parit saavat tehdä avioliitossa mitä lystäävät, muilta se evättäisiin edellyttämällä heiltä ensiksi mainituille vapaaehtoista käyttäytymistä. Tämän ristiriidan Päivi toki yrittää ratkaista väittämällä muille, että kaikki ovatkin pohjimmiltaan heteroita miehiä ja naisia, tosin tietenkin vain vihjailemalla ja välillisesti, sillä ovathan ne eheytyspuoskaroinnin jäljet aika rumaa katseltavaa.
"Jokainen ihminen on arvokas Jumalan kuvaksi luotuna. Kaikilla tulee olla yhtäläiset ihmisoikeudet." Päivi kirjoittaa blogissaan näin.
Irrotin tämä lauseen tarkoituksella hänen blogi tekstistään, niin kuin hän itsekin tekee irrottaessaan pride arvoista avioliiton, homoseksuaalisuuden tai transukupuolisuuden.
Kyllä Päivi olen kanssasi aivan samaa mieltä tuosta lauseesta, mutta sitä ei voi jatkaa ehtolauseella niin kuin tekstissäsi teet. Jumala loi myös homot ja homona tiedän, ettei siitä voi parantua sen voi vain kätkeä, jota toivottavasti kenenkään ei tarvitse tehdä edes Päivi sinun lähipiirissäsi.
Ja kyllä kaikilla tulee olla yhtäläiset ihmisoikeidet. Olipa sitten uskovainen tai ei, homo tai hetero tai siltä väliltä tai seksuaalisesti kallellaan miehiin, naisiin, molempiin tai ei kehenkään. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille ja jos niitä loukkaa on ainakin kohteliasta nöyrtyä ja pyytää anteeksi, niin kuin fiksut ihmiset tekevät.
100.000 Pride-osallistujaa osoittavat varmasti enemmän kunnioitusta ihmisoikeuksia kohtaan kuin sinä Päivi uskovaisena blogeissasi osoitat.