Soini: "Translaki ei tämän hallituksen aikana etene"

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 8
Kirjoitukselleen Soini on antanut otsikon ´Päiväkotipöllöilyä´ (kuvakaappaus Timo Soinin blogista).

Ulkoasiainministeri Timo Soini (sin) toteaa blogissaan, ettei translaki etene nykyisellä hallituskaudella.

- Mies ei synnytä. Translaki ei tämän hallituksen aikana etene. Ja tällähän ei ole mitään tekemistä ajankohtaisten pöllöilyjen kanssa, kirjoittaa Soini keskiviikkona julkaisemassaan postauksessa.

Soini on suhtautunut kautta linjan kielteisesti erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asemaa kohentavan lainsäädännön edistämiseen.

Sosiaali- ja terveysministeriö on jo valmistellut esityksen translaiksi edellisellä vaalikaudella, mutta tuolloin hallituksessa mukana olleet kristillisdemokraatit eivät hyväksyneet esityksen antamista eduskunnalle, eikä nykyhallituskaan ole translakiuudistusta edistänyt. Asia ei ollut esillä hallitusneuvotteluissa. Translakia pyritään edistämään parhaillaan kansanedustajien tekemän lakialoitteen muodossa

Kirjoitukselleen Soini on antanut otsikon "Päiväkotipöllöilyä".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kirjoituksessaan Soini myös viittaa uutistietoihin "isänpäivän korvaamisesta läheisen päivällä" päiväkodissa. Hän katsoo toiminan olevan "umpihullua". Soini perustelee näkemystään sillä, että jokaisella lapsella on isä. Hän toteaa sen olevan "biologinen fakta, eikä valeuutinen". Kyse on Soinin mukaan hölmöyden siementen kylvämisestä.

Samassa kirjoituksessaan Soini ottaa esiin sosiaalisessa mediassa eläneen käsityksen siitä, että "liikennemerkeistä puuhataan sukupuolineutraaleja".

Verkossa on vellonut oletus siitä, että tieliikennelain uudistumisen myötä liikennemerkkeihin tehtävien muutoksen taustalla olisi nimenomaan pyrkimys häivyttää liikennemerkeissä olevien ihmistä kuvaavaavien hahmojen ulkomuodosta pois tunnistettavat naiseen ja mieheen viittaavat sukupuoliset piirteet.

Liikennevirastosta kuitenkin kerrotaan, että uudistuksen tavoite on tehdä merkeistä selkeämpiä ja entistä helpommin havaittavia. Hahmojen yksinkertaistamisen myötä eräät sukupuolisuuteen viittaaviksi tulkitut yksityiskohdat katoavat, jolloin hahmoista tulee "sukupuolineutraaleja".

Samassa kirjoituksessaan Soini kirjoittaa lisäksi pöyristyneeseen sävyyn siitä, että joillain Helsingin alueilla päiväkotilapsia ei viedä kirkkoon.

- Tietooni on saatettu, että Helsingin kaupungin kaakkoisella alueella ei päiväkotilapsia saa enää viedä syksyn alussa kirkkoon , ei joulukirkkoon tai pääsiäiskirkkoon.

Soinin mielestä "poliittinen korrektius saa umpihulluja muotoja".

Timo Soini: Päiväkotipöllöilyä
Liikennemerkkiuudistuksen syyksi oletetaan halua muuttaa liikennemerkit sukupuolineutraaleiksi
´Soinin raivokohtaukset liittyivät yleensä seksuaalivähemmistöjen asioihin´ - Eerola

8 kommenttia

Kun uusi sininen vaihtoehto ei tunnu saavan tuulta alleen, Timo voisikin siirtyä aivopieruineen todelliseen poliittiseen kotiinsa kristillisiin.
Itse translakikysymys on vakava.

Sen varjoon jää lievä huvittuneisuus siitä, että Soini tarrasi tuohon sukupuolineutraalit liikennemerkit -asiaan - joka on puhtaasti sosiaalisessa mediassa vellova tulkinta asiasta, sellainen someraivo.