Seta antoi tunnustuksen Lapin Kansalle ja moitti Tieteen kuvalehteä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Seta jakoi lauantaina Helsingin pride-tapahtumassa Asiallisen tiedon omena -tunnustuksen Lapin Kansa -lehdelle. Tunnustuksen vastaanotti Setan puheenjohtaja Viima​ Lampiselta lehden toimittaja Sonja Huhtaniska​.

Seta perustelee valintaa sillä, että Lapin Kansa on julkaissut viime vuosina useita uutisia sekä omia artikkeleita seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta sekä huomioinut paikallista sateenkaaritoimintaa. Asiallisen tiedon omena -tunnustuksen myöntänyt Setan hallitus katsoo, että lehden linja on ollut ihmisten moninaisuutta kunnioittavaa ja jutut ovat olleet huolellisesti taustoitettuja. Uutiset ja artikkelit ovat nostaneet esiin ilmiöihin liittyviä lainsäädännön ongelmia ja pohtineet niiden vaikutusta yksilöiden ja perheiden elämään.

- Pohjois-Suomessa Lapin Kansa on alueensa valtamedia ja näkyvä vaikuttaja. Asiallisilla ja inhimillisesti koskettavilla uutisoinnillaan ja jutuillaan, se lisää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien näkyvyyttä omassa yhteisössään, Setan hallitus toteaa. 

Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta. Tunnustus on jaettu vuodesta 1991 lähtien.

Asiallisen tiedon omenan jakamisen lisäksi Seta nuhtelee Kunniarotta-arvonimellä tahoa, joka on toiminnallaan ylläpitänyt seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin perustuvaa syrjintää tai muuten vaikeuttanut seksuaali- tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten elämää. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuoden 2018 Kunniarotta myönnetään Tieteen kuvalehdelle sen transsukupuolisuutta käsittelevästä numerosta.

Tieteen Kuvalehden numero kertoi transsukupuolisuudesta Setan mukaan sensaatiohakuisesti, transfobisesti ja stereotypioita vahvistaen. Lehden kustantaja Suomessa on Bonnier Publications Oy.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!