Seta ry palkitsi toimittaja Heli Koskelan, tuotantoyhtiö Tarinatalon ja YLE Teema –televisiokanavan Asiallisen tiedon omena –tunnustuspalkinnolla Homo-Suomen historia –dokumenttisarjan tuottamisesta. Professori Tuula Tamminen sai Kunniarotta-antipalkinnon epäeettisestä toiminnasta hedelmöityshoitokeskustelussa. Puheenjohtaja Juha Jokela jakoi palkinnot Pride–juhlassa Helsingin Kaivopuistossa 1.7.
Seta kiitti Asiallisen tiedon omena –tunnustuspalkinnolla Heli Koskelaa, Tarinatalo Oy:tä ja Yleisradion Teema–kanavaa seksuaalivähemmistöjen
historian kertomiseksi tehdystä työstä. Heli Koskela toimitti ja ohjasi vuonna 2005 Tarinatalon toteuttaman ja YLE Teeman tilaaman ensimmäisen homojen, lesbojen ja biseksuaalisten ihmisten historiaa maassamme käsittelevän dokumenttisarjan, Homo-Suomen historian. Sarja teki näkyväksi vaietun ryhmän taistelun ihmisoikeuksien puolesta ja siihen liittyvän yhteiskunnallisen muutoksen. Sarja avasi yksityishenkilöille ja aktivisteille mahdollisuuden kertoa tarinansa. Tutkijoille se tarjosi tilaisuuden esitellä vuosien työn tuloksia suurelle yleisölle. Katsojille Homo-Suomen historia avasi uuden luvun suomalaiseen sosiaali- ja kulttuurihistoriaan.
Seta jakoi Pride-juhlassa myös Kunniarotta-antipalkinnon professori Tuula Tammiselle. Tämä lapsia ja perheitä koskevan tutkimuksen arvostettu
asiantuntija, lastenpsykiatrian professori ja Mannerheimin lastensuojeluliiton puheenjohtaja on väittänyt, että isättömät lapset ovat lähtökohdiltaan poikkeavia ja että hedelmöityshoitoja ei tästä syystä tulisi antaa naispareille ja itsellisille naisille.
Tamminen on tieteen eettisten sääntöjen vastaisesti ohittanut ne lukuisat tutkimukset, joiden mukaan lapsen hyvinvoinnin ja kehityksen kannalta oleellista on perhesuhteiden vakaus, ei vanhempien lukumäärä tai sukupuoli. Arvostetusta asemastaan käsin Tamminen on ajanut omiin arvoihinsa ja asenteisiinsa perustuvia tarkoitusperiään. Hänen paljon julkisuutta saanut kantansa asettaa loukkaavalla tavalla eri perheiden lapset keskenään eriarvoiseen asemaan ja leimaa ei-toivotuiksi suuren joukon suomalaisia perheitä ja lapsia.
Seta jakaa vuosittain Asiallisen tiedon omena –palkinnon taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen aseman parantamista.
Kunniarotta-palkinto jaetaan taholle, joka on esittänyt syrjiviä näkemyksiä seksuaali- tai sukupuolivähemmistöistä tai harjoittanut syrjintää. Aiempia omena-palkinnon saajia ovat mm. tutkijat Tytti Solantaus ja Outi Hovatta sekä kirkon Yhteys-liike. Rotta-palkinnon ovat saaneet mm. SPR:n Veripalvelu, päätoimittaja Stig Kankkonen ja kirjailija Tommy Hellsten.