Valtalehdet ovat jo jonkin aikaa Suomessa ja muualla läntisessä maailmassa hyväksyneet queer- tai homouutiset tasa-arvoisina. Lehdissä myös asiantuntemus homoaiheisisin on lisääntynyt. Sanomalehdillä on enemmän taloudellisia mahdollisuuksia ja ammattimaiset toimittajat. Ns. homomedialle jäävät pian vain seurapiiri- ja tyylitarinat. Niitä juttuaiheita syntyy, kun kierretään homodiskoissa ja trenditapahtumissa uusia tuulia aistimassa.
Helsingin Sanomissa ja sen kuukausiliiitteeessä on tällä viikolla ollut useita laajoja artikkeleita Tom of Finlandista ja Trumpin lakisuunnitelmista. Sama suunta on monissa ulkomaisissa päivälehdissä. Berliinissä ilmestyvä vasemmisto-liberaali Tagesspiegel on lisännyt koti- ja ulkomaanpolitiikan ja Berliinin uutisten rinnalle oman Queer-osaston uuutisille, jotka tavalla tai toisella koskettavat hlbtiq-lukijoita.
Perjantaina suosittu saksalainen ”iltapäivälehti” Bild Zeitung lisäsi osastoihinsa Queer-Bildin eli hlbtiq-uutiset. Bildin irtonumeromyynti on päivittäin lähes kaksi miljoonaa, ja nettilehteä käy kuukaudessa katsomassa 350 miljoonaa ihmistä. Jo kauan on leikkisästi kyselty, milloin kustantaja Axel Springer tuo Auto-Bildin tai Lemmikki-Bildin rinnalle Homo-Bildin. Nyt se tapahtui. Viikottaisena kolumnistina on berliiniläinen dragqueen ”Nina Queer”. Facebookiin on perustettu erityinen fanisivusto.
Vanhemmat Bildin lukijat muistavat, miten vielä 2000-luvun alussa ja ja 1900-luvun loppupuolella Bildissä saattoi esiintyä rajusti homovastaisia sensaatiokirjoituksia. Sedlmayer oli kansan rakastama näyttelijä ja ravintoloitsija. Ja kun hänet surmattiin, kaksoiselämä paljastettiin viimeistä nahkaremmiä ja penisrengasta myöten.