Uuden-Seelannin Christopher Olwage on Mr. Gay World 2013
Uutinen
Viihde, kulttuuri ja media
Sami Mollgren
3
Peräjälkeen jo toistamiseen Mr. Gay World tulee Uudesta-Seelannista, kun 27-vuotias Christopher Olwage vei maanantai-iltana voiton Belgian Antwerpeenissä järjestetyssä kilpailussa.
USA:n Matt Simmons on ensimmäinen perintöprinssi. Toiseksi perintöprinssiksi kiri Hong Kongin Benjie Vasquez Caraig.
Suomea kilpailussa edusti Joensuusta kotoisin oleva 27-vuotias helsinkiläistynyt tradenomiopiskelija Janne Tiilikainen, joka valittiin Mr. Gay Finland 2012:ksi. Kaikkiaan kilpailijoita oli 30 maasta. Nuorin kilpailijoista on 18-vuotias ja vanhin 38-vuotias.
Kilpailun verkkosivulla kerrotaan, että Mr Gay World -kilpailu on enemmän kuin kauneuskilpailu. Hyvän ulkonäön lisäksi peräänkuulutetaan "sisäistä kauneutta" - sopivaa luonnetta ja persoonallisuutta, älykkyyttä, johtamiskykyä. Tavoitteena on löytää hyvän tahdon lähettiläs kansainväliselle homoyhteisölle.
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu
Tuomaristoon kuuluivat Mr Gay Worldin presidentti Eric Butter Australiasta, Mr Gay World 2012 Andy Derleth Uudesta-Seelannista, nykyään Lontoossa asuva nigerialainen lgbt-aktivisti Adebisi Alimi, filippiiniläinen tunnettu julkkisten uravalmentaja Beverly Vergel, belgialainen sateenkaaripoliiseja edustava Kristof De Busser, belgialainen lgbt-aktivisti Michiel Vanackere ja Mr Gay Wolrld 2011 Francois Nel Etelä-Afrikasta.
Mr. Gay World -kilpailu järjestettiin osana 31.7. - 11.8. Antwerpenissa järjestettävää kolmatta worldOutgames-tapahtumaa. Urheilukoitosten ohella järjestetään kulttuurifestivaali näyttelyineen ja juhlineen. Myös Antwerpenin pridea vietetään samassa yhteydessä. Pride-paraati järjestetään lauantaina 10. elokuuta.
Olikohan vaatimuksena esiintyä myös jossakin kansallisvaatteessa? Suomalaiset tietenkin käyskelevät tavallisesti puolialastomina porontaljoissaan jääkarhujen keskellä! :-)
Ja tästä haastattelusta selivää, että voittaja Christopher on alunperin etelä-afrikkalainen, jonka perhe muutti Uuteen-Seelantiin useita vuosia sitten http://www.youtube.com/watch?v=Gp513m4pjns
Mukavaa että tuolla MRGW-kisassa oli myös esim. Pakistanin edustaja - tai ainkain pakistanilainen, sekä Myanmaristakin kisaaja - kummassakinhan maassa homoseksuaalisuus tuomitaan; Pakistanissa 2 v tai jopa elinkautisella ja Myanmarissa 10 v tuomiolla.
Sensijaan esim. Venäjä oli poissa tuolta maailmamme komeimman miestenmiehen kisasta.
Tiilikaisen Janne näyttää esiintyneen "kansallisasussa", jossa hänen edeltäjänsä yritti esiintyä Etelä-Afrikassa viime vuonna, mutta asu jäi silloin sikäläisen tullin haaviin (koska maahan ei saanut viedä luvatta eläinten taljoja). Toisaalta uutisen kuvassa nuo kisaajien asut näyttävät monella muullakin "fantasia"-asuilta.
Ja loppuhuipennuksena sitten huippuhetkiä tuoreen MRGW:n nykyisestä kotikaupungista Aucklandista, viime helmikuun Prideparaatista ja maasta, jossa jo on tasa-arvoinen avioliitto kaikille : ) http://www.youtube.com/watch?v=xLZrKTAUtj0