Itketkö nyt - Tom Dooley?

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2007.
Seuraava

Uskomaton unimaailma - vihjeitä tulossa?

Viisi tuntia unta :( Se on vähän miehelle, joka on tottunut jo vuosia kahdeksan tunnin uniin. Kun viimeksi nukuin vähän, muistan myös, kuinka unet katosivat ja väsymys voimistui.

Ja nyt, vähän unta, mielenkiintoiset unet. Joskus muistan nähneeni eroottisia unia koulukavereistani. Nyt olen nähnyt kahtena yönä unia, jotka ovat ehdottomasti K18-kamaa.

Mistä se kertoo? Puhe siitä, mistä puute?

On siis ryhdyttävä tuumasta toimeen, otettava enteet vakavasti. Nythän on paljon tunteja jäljellä. Josko tänään uneni kävisivät toteen.

Pieninä palasinakin riittäisi. Ei nimittäin makeaa mahan täydelltä ;)

Mukavaa päivää - lähden torille aamukahville.


Nopeudesta kannattaa maksaa :(

Ystäväni naapurikaupungista päätti lähettää minulle muutaman henkilökohtaisen ja tärkeän asian postitse. Hän valitsi eilen iltapäivästä pikakuljetuksen, joskin siten, ettei pakettia tuoda kotiin, vaan ilmoitus tuodaan heti kotiin, kun lähetys on noudettavissa eräästä liikkeestä kuittausta vastaan.

Joo, ilmoitus tuli tänä aamuna. Menin jo (hekumoiden) pakettia noutamaan, mutta en saanutkaan sitä :( Katselin sitä yhdessä virkailijan kanssa. Ei riittänyt se, että minulla oli toimittaneen firman ilmoitus saapumisesta eikä edes se, että minulla oli virallinen henkilötodistus mukana. Se mikä puuttui, oli internetyhteys. Kyllä firmassa sellainen oli - mutta nyt järjestelmä oli ollut tuntemattomasta syystä seis jo muutaman tunnin. Jotta olisin voinut saada tuon himoitsemani ja jo katselemani (sekä hypistelemäni) paketin itselleni, se olisi pitänyt kuitata sähköisesti perille tulleeksi. Ja kun yhteyttä ei ollut, ei tullut pakettiakaan. Kirjoittaisin rumasti, jos vain rohkeuteni riittäisi - mutta ne hyvät tavat ja kaunis kieli estävät nyt sen.

Jatkoin kävelyäni tuttuun baariin, jossa kaksi juovuksissa olevaa hoilasi ja huusi niin , että ei edes omista ajatuksista saanut selvää. Karaokessakin on vähemmän ääntä!

Vähin äänin, toisen baarin kautta kotiin. Pian lohdutukseksi lämpimiä lettuja ja päälle suklaarouhejäätelöä. Sitten sänkyyn ja Santa Justan kaupunkiin.

Onhan se lohtu tuokin.


Hammaslääkärin kopeloitavaksi

Takana isäinpäiväviikonloppu. Söimme, katselimme elokuvia ja keräsimme voimia. - Muuten olen sitä mieltä, että kaikki tällaiset "päivät" ovat kauppiaitten keksintöä. En ole koskaan halunnut juhlia erityistä isäinpäivää. Olemme syöneet normaalia paremmin, mutta ei lahjoja. Miksi pitäisi?

Se on kyllä kumma kuinka sitä kuvittelee ammattitaitonsa riittävän toisten ongelmien setvimiseen, vaan kun omassa elämässä on kasvamiseen liittyviä ongelmia, sitä on kuin pallo hukassa. Ongelman ytimenä aivan normaali tilanne: reilusti alle täysi-ikäinen prinsessa haluaa viettää viikonloppuillat ja osin yötkin muualla kuin kotona. Liian aikainen kotiintuloaika (24) rassaa. Muissa perheissä ei ole kuulema tällaisia rajoituksia. - Ja kauhukseni huomasin, että niin taitaa ollakin. Siinä on tiukilla, kun havahtuu siihen, että monilla vanhemmilla on huomattavan liberaalit käsitykset muun muassa kotiintuloajoissa.

Konfliktien seurauksena keskusteluyhteys pätkii. On kuin soittaisi kaukopuhelun, joka yhdistetään Buenos Airisissa olevan keskuksen kautta. Linja on huono ja ääni tulee viiveellä. Kun esittämäänsä kysymykseen kuulee vastauksen, ei ole enää varma, mihin kysymykseen tämä vastaus tulikaan. - No, en ole vanhemmuuden ajatellutkaan olevan ruusuilla tanssimista.

Keskustelin juuri hammaslääkärini kanssa. Käyn yleensä kerran vuositarkastuksessa, mutta nyt on tehtävä poikkeus. Sain haavan ikeneeni viikko sitten ja nyt koko toinen puoli ienrivistä on tulehtunut. Huomenna Tohtori saa ronkkia kalustoani parhaansa mukaan. Kumma kyllä, en koe sitä vastenmielikseksi. Vastenmielisempää on mennä pankkiin maksamaan lasku tästä nautinnollisesta keskipäivän hetkestä. - Mutta mitään ei saa ilmaiseksi - ei edes pieniä nautintoja ;)

Aamun Hesari oli käyttänyt vielä koko aukeaman Jokelan kriisin jälkipuintiin. Yhteisöllinen surutyö on tärkeää, mutta arki jatkuu. Helposti vain unohtuu, että on paljon ihmisiä, joiden suru ei helpotu vielä kuukausiin - eikä vuosiinkaan. He tarvitsevat tukea, valmiutta läsnäoloon ja ymmärrystä.

Samaisessa Hesarin jutussa vapaa-ajattelijat ärähtivät siitä, että tämä Jokelan tilanne on kirkon tuelle pr-temppu. Heillä itsellään ei ole verkostoa tämänkaltaiseen tukemiseen - ja ei ilmeisesti tarvettakaan. Jos kirkolla on, miksi sitä ei voisi käyttää? Ja kaiketi ihmiset tulivat ja tulevat erityisesti tällaisina hetkinä sinne, mistä kokevat saavansa turvaa. Miksi heidän ratkaisuaan pitäisi väheksyä?


"Viha, se on asia jota olen täynnä ja rakastan sitä."

Olen muutaman tunnin ajan seurannut Tuusulan koulutapahtumien kehitystä. Tiedot ovat yhä ristiriitaisia, mutta mittaamaton määrä kärsimystä ja surua!

Samalla olen lukenut ampujan päiväkirjaa ja katsellut hänen videoidaan. Missä vaiheessa ainoaksi vaihtoehdoksi jää tämä - taistelussa maailmassa ilmenevää pahuutta vastaan.

"Mieluummin taistelen ja kuolen kun elän onnettoman ja pitkän elämän."

Nuorella miehellä ei enää mitään käsitystä hyvyydestä, inhimillisyydestä, rakkaudesta. Seuraavat viikot luemme hänestä ja uhreista. Siinä missä yksi yrittää ymmärtää, toiset uhoavat kostaa. Näinkö asiat sitten lopullisesti ratkeavat ja "kääntyvät raiteilleen"?

Ja onko tässä ääriesimerkki pitkälle viedystä "hyvinvointisuomesta"? Jossa kaikki on ulkoisesti reilassa, mutta sisäisesti niin pielessä kuin olla ja voi.

Kuka voi rakastaa ja ketä? Kuka voi antaa anteeksi, kenelle ja miksi? Olisiko jotakin vielä tehtävissä? Vähemmän korulauseita ja enemmän oikeita tekoja?

Niin paljon on nyt kysymyksiä - mutta vastauksia? Ei taida olla ainuttakaan.

Jonkinlaista armollisuutta pitäisi löytää keskinäiseen elämään, ettei tarvitsisi kirjoittaa: "Jokaiselle se minkä ansaitsee." Jos asia on noin, tulevaisuus ei lupaa mitään hyvää.

http://www.albaani.org/~ilmari/Tuusula/ig-paivakirja.png


Turussa onnistuu kaikki

Tuli juuri postia. Ei toki paljon, mutta sitäkin mielenkiintoisempaa.

Turun seudun maistraatti lähetti minulle kirjeen otsikolla: "Vahvistus uskonnollisesta yhdyskunnasta eroamisesta." - "Uskonnonvapauslain mukaan maistraatin on toimitettava uskonnollisesta yhdyskunnasta eronneelle vahvistus erosta."

Kiitos vaan - siis sille, joka puolestani teki, siis minulta kysymättä, tällaisen ratkaisun.

Voipi olla juristille töitä - monilta suunnilta.

Mutta pitäähän elämässä jännitystä olla!


Luontaistuotekauppaan :(

Pitäisi lähteä tutustumaan luontaistuotekauppojen valikoimiin. Se on hankalaa, kun olen aina pitänyt niitä jonkin sortin huijausfirmoina. Joo, mulla on julmetusti ennakkoluuloja.

Vegekroppani kaipaa proteiineja. Tai se ei vaadi - vaan huutaa niitä! Liikun runsaasti. Tähän aikaan vuodesta proteiinien saanti on kasvisruuasta vähän niin ja näin ja soijapavut alkavat tulla ulos korvista(kin). Paino on alkanut laskea turhan kovaa kyytiä, vaikka niin ei pitäisi. Ihannepaino, terveellinen ikäiselleni, on ok. En siis liiku laihduttaakseni.

Jollakulla suosituksia, kokemuksia proteiinivalmisteista ja niiden tehosta? Hyvät neuvot voisivat olla kalliit.

Joo, ja liikunnallahan ei oikeasti laihdu. Se on näennäistä ja itsensä suoranaista pettämistä. Saman aikaisesti on muutettava elämäntapojaan monen asian kohdalla. Mutta liikunnasta tulee hyvä olo - ja pöpöt pysynee loitolla - ainakin kuulema keskivertoihmisellä.

Lähden hyllypoliisiksi. Yritän olla (näyttää) viisas. Ehkä on tehtävä niin kuin monta kertaa ennenkin visaisen pulman edetessä. Ensin siis selailemaan Akateemiseen laatukirjoja.

- Pahus kun ei tietenkään löydy sopivaa, sellaista jonka kotihin ostais :( Mutta ehkä tieto löytyy?

- Joo, ja kai sitä olisi käytävä toisen kerran siellä kirjastossakin...


Sukupuolisyrjintää!

Miksi se tumma mies Hansakorttelissa ei koskaan esittele niitä Kuolleenmeren kuuluisia mineraalivoiteita miehille - esimerkiksi minulle?

Kyllä se naisten käsiä tutkii ja hieroo niihin sitä ihmevoidetta.

Kelle tästä voisi kirjelmöidä?


Onnettomia tapauksia ;)

Viikko alkaa - niin kuin tavallisesti - lääkärilkäynnillä. Kysymys oli vain lähetteen saamisesta jatkotutkimuksiin. Nyt on varauduttava kuukausien odottamiseen. Tauti ei siis liene kuolemaksi.

Viina näkyy olevan. Suomalaisten miesten yleisin kuolinsyy ei olekaan enää sepelvaltimotauti, vaan viina vie yhä useamman meitä (tosi)miehiä kuolemaan ja vielä entistä nuorempana. Kannatan ohjaavaa veropolitiikkaa. Terveyttä edistävien tuotteitten verot minimiin ja haitallisten puolestaan niin ylös, että ihmiset äänestävät kukkarollaan. Muuten emme taida oppia - uppiniskainen kansa kun olemme.

Humalainen nuori mies selitti minulle, että hän maksaa oman viinan juomisen haitat alkoholiveron tuotolla. Hän oli sen verran humalassa, ettei keskustelussa päästy pitemmälle. - Pitkillä alkoholin tuomilla sairaslomilla kun tuppaa ajan myötä käymään niin, että niitä verotuloja ei tahdo muualtakaan löytyä.

Pitkän linja demarista alkaa pikku hiljaa tulla kokoomuksen kannattaja tässä veropolitiikassa(kin) :(

Näin exäni viime viikolla. Hän ei vastannut tervehdykseeni, joten lähetin mailia. Yritin ehdottaa, että kun tässä kaupungissa ei voi välttää kohtaamisilta, joten eikö voisi edes tervehtiä. Etenkin kun taas ensi keväänä tapaamme työpaikalla - samoilla käytävillä, ehkä samoissa kokouksissakin. Maili tuli takaisin ilman kommentin kommenttia.

Taidan olla hirvittävä ihminen :(

Masentava alku viikolle. Radiossa puhuttiin juuri suomalaisten onnettomasta juomakulttuurista. Nyt voisi olla kiusaus... Jaa, no eipä kenenkään ihmisen vuoksi kannata juopottelemaan ruveta! Pitää etsiä parempi syy.


Tilinteon päivä

Tänään on ilmassa suuren juhlan tuntua! Samalla kun verottaja julkaisee verotiedot vuodelta 2006, pankkini maksaa minulle vuotuisen koron. Extraa siis tiedossa!

Eilen illalla katselin uusia "taideteoksia" kävelykadulla. Kaksi yli 2 metristä tankoa pystyssä, niiden ympärillä johtoja ja johtojen päällä muovinen kelmu. Ihan kuin kaksi penistä pystystä - eikä siihen tarvinnut edes vilkasta mielikuvitusta! Etteikö turkulaiset uskaltaisi. No, ehkä tänään ne on purettu ja niistä kuoriutuu kaksi valokatosta.

Eilen oli pyykkipäivä, tänään aamun olen silittänyt ja pakannut. Muutamaksi päiväksi on hyvä kadota kaupungista. Pikkujoulukausi käynnistynee viimeistään viikonloppuna ja se tietää ääntä.. Siinä Kaikki Edesmenneet Pyhätkin kääntyvät haudoissaan.

Tänään siis törmää kateellisiin ihmisiin kaduilla ja kujilla. Miksi pitäisi kuluttaa energiaansa siitä jauhamiseen, että joillakin on enemmän rahaa ja muuta omaisuutta kuin minulla? Olisinko sen onnellisempi jos olisin Liliuksen asemassa? Vanha fraasi tietysti kuuluu, että ettei raha tee onnelliseksi, mutta helpottaa kummasti.

Pankki maksoi minulle käyttötilini koron, 2 senttiä. Sitä ei tarvitse kenenkään kadehtia. Ja hyvä niin. Kahdehtimisen sijaan voi elämästä ympärillään etsiä positiivisiakin asioita.

Naapuri poraa taas jotakin seinään. Siellä täytyy olla vaativa vaimo, joka siirrättää miehellään tauluja tai muuta seinälle ripustettavaa joka viikko seinältä toiselle.

Tai jospa.. Niin... Ehkä... Siellä aletaan pitää pian nahkabileitä ja tuossa viereisessä huoneessa roikkuu seinältä kaikenlaisia miehekkäitä ketjuja ja katosta keinuja.

Missäs ne minun nahkahousut olivatkaan?


Seuraava