• Tom Dooley

Tilinteon päivä

Tänään on ilmassa suuren juhlan tuntua! Samalla kun verottaja julkaisee verotiedot vuodelta 2006, pankkini maksaa minulle vuotuisen koron. Extraa siis tiedossa!

Eilen illalla katselin uusia "taideteoksia" kävelykadulla. Kaksi yli 2 metristä tankoa pystyssä, niiden ympärillä johtoja ja johtojen päällä muovinen kelmu. Ihan kuin kaksi penistä pystystä - eikä siihen tarvinnut edes vilkasta mielikuvitusta! Etteikö turkulaiset uskaltaisi. No, ehkä tänään ne on purettu ja niistä kuoriutuu kaksi valokatosta.

Eilen oli pyykkipäivä, tänään aamun olen silittänyt ja pakannut. Muutamaksi päiväksi on hyvä kadota kaupungista. Pikkujoulukausi käynnistynee viimeistään viikonloppuna ja se tietää ääntä.. Siinä Kaikki Edesmenneet Pyhätkin kääntyvät haudoissaan.

Tänään siis törmää kateellisiin ihmisiin kaduilla ja kujilla. Miksi pitäisi kuluttaa energiaansa siitä jauhamiseen, että joillakin on enemmän rahaa ja muuta omaisuutta kuin minulla? Olisinko sen onnellisempi jos olisin Liliuksen asemassa? Vanha fraasi tietysti kuuluu, että ettei raha tee onnelliseksi, mutta helpottaa kummasti.

Pankki maksoi minulle käyttötilini koron, 2 senttiä. Sitä ei tarvitse kenenkään kadehtia. Ja hyvä niin. Kahdehtimisen sijaan voi elämästä ympärillään etsiä positiivisiakin asioita.

Naapuri poraa taas jotakin seinään. Siellä täytyy olla vaativa vaimo, joka siirrättää miehellään tauluja tai muuta seinälle ripustettavaa joka viikko seinältä toiselle.

Tai jospa.. Niin... Ehkä... Siellä aletaan pitää pian nahkabileitä ja tuossa viereisessä huoneessa roikkuu seinältä kaikenlaisia miehekkäitä ketjuja ja katosta keinuja.

Missäs ne minun nahkahousut olivatkaan?