• Hulivilipoika

Homolehdet a:sta alkaen: Advocate ja Attitude

Luen säännöllisesti useita kansainvälisiä homolehtiä, joista osaa myydään Suomessa ja osaa ei. Lehdissä on paljon samaa, mutta myös eroja painotuksissa ja kepeyden asteessa. Tässä esittelyt niistä kahdesta.

The Advocate on Yhdysvaltain vanhin yhä ilmestyvä HLBT-lehti, ja se on kaikista lukemistani homolehdistä se kaikkein poliittisin. Tuoreimmissa numeroissa kerrotaan muun muassa, mitkä yritykset ovat hyviä ja mitkä huonoja HLBT-ihmisten työnantajia, millaista on naisille suunnattu miesten muoti, miten homohäät saa onnistumaan ehtaan jenkkityyliin ja millä tavoin historia toistaa itseään Venäjän homojen näkökulmasta.

Koko esittely ja linkit artikkeleihin:
http://hulivilipoika.blogspot.fi/2013/10/homolehdet-esittelyssa-2-advocate.html

Brittiläinen Attitude on tullut minulle jo kymmenisen vuotta, ja se on kehittynyt tänä aikana melkoisesti. Aluksi Attitude oli varsin tyypillinen homojen lifestyle-lehti julkkishaastatteluineen, vähäpukeisine miehineen ja näyttävine muotijuttuineen. Viimeisimmän päätoimittajan Matthew Toddin aikana lehti on kuitenkin monipuolistunut ja politisoitunutkin aika tavalla. Erityistä huomiota on kiinnitetty tuiki tavallisten homomiesten esittelyyn, hiv-kirjoitteluun sekä nuorten tukemiseen ”It gets better” -hengessä. Kokonaisuudesta syntyy muihin maailman homolehtiin verrattuna ehkä täysipainoisin ja siinä mielessä lihallisin kuva nykyhomojen elämästä.

Koko esittely + kuvia:
http://hulivilipoika.blogspot.fi/2013/10/homolehdet-esittelyssa-1-attitude.html