hölmö pieni elämäni

No niih, taas se on sunnuntai. Vappu oli ja se myös meni. Oli myös viisi päivää vapaata ja sekin meni. Huh. Mutta onhan se tietenkin ollu mukavaa. Vappuna aloteltiin grillikausi ja kämppä täyttyi ystävistä. Huihai, ei ole pitkään aikaan ollut niin hauskaa vappuna kuin mitä nyt oli, suuri kiitos vaan kaikille! Toukokuun ensimäinen oli myös puistokauden avaus. Oltiin tuolla kiikelin rannassa pelaamassa korttia ja potkimassa palloa. Tietenkin ettei aivan kuihdu, niin pitihän se nesteytyskin olla hallussa ja olihan se silleen sopivastikin. Perjantaina sitten oltiin kunnolla juntteja ja käytiin katsomassa Popedaa. Huihai, oli se vaan huippua. Tosin yks kaveri ehti jo haukkua sen ja meidät aivan lyttyyn, mutta mie tykkäsin. Ei aina saa olla niin ahdasmielinen, eiei. Hihih, mie niin tykkään käydä kaikkialla ja nyt on saanu tehdä ja käydä vaikka missä, ihanaa! Ilmat on helliny ja väriäkin on tullu pintaan, hih. Harmi vaan et näistä päälle 20 asteen päivistä on pitkä pudotus siihen, mitä meille nyt luvataan eli sellaista +5, jeejee :(

Huihai, sauna kutsuu.


kotiinpaluu.

Ihan pikainen päivitys vaan, pupu hermoaa tuolla.

On raukka jääny vähemmälle huomiolle nyt viikonloppuna. Olin meinaan reissussa etelässä juhlimassa siskon tyttöjeni 2 ja 4 vuotis synttäreitä. Oma kummityttö täytti huimat neljä, huihai. Mihin se aika muka on menny kun sekin on jo niin iso, apua. Mutta synttärit sujuin hyvin ja hauskaa oli. Remontti systerillä on edennyt niin, että yläkerta on melkein valmis. Lapsilla on nyt sitten oma kerros, hurjaa. Pupu ei lähteny mukaan reissuun, kammoaa noita sukujuhlia ja oli sitten kotona yksin kavereiden kanssa. Eli ei saa jumittua nyt koneelle kun toinen kaipaa huomiota, hihih.

Ihanaa, että on vappu pian. Okei, vituttaa että kaveri peru tulon tänne kun sitä kuitenkin oli suunniteltu jo kuukausia, pöh. Mutta ihanaa siinä on se, että saa olla monta päivää taas vapaalla. Saa nukkua pitkään ja tehä mitä tahtoo. Pupun kanssa tietenkin, hihih ;)


Se olis sunnuntai. Ja loma viikko takana. Ei niinku yhtään huvittais lähteä kouluun huomenna, eih. Loma meni nopeasti, ehkä liian nopeasti. Mut ei voi mitään, arkeen pitää palata. Pöh. Tiistaina olis heti koe, mut ei jaksa stressata. Näköjään nuo näyttää menevän aivan hyvin ilman sen suurempia lukemisiakin, hihih.

Ollaan pupun kanssa tutustuttu uuteen ihmiseen. Tuossa juna-asemalla ennen kun lähettiin pohjoiseen lomalle, niin tuo herra tuli meille höpisemään. Ja huh, ohan se tietenkin tapaus. Hirveän mukava ja näkyvä persoona. Jännä juttu, mut se herra on toimittaja ja se tahtois nyt tehdä meistä jutun. Hui. Saa nyt nähä mitä siitäkin tulee, mut ainakin meillä on uusi tuttu. :)
Ja vappuna meille tulee minun rakas ystäväni helsingistä kylään. Ja on täällä viikon päivät. En vaan malttais odottaa. Pääsee tekee kaikkee höhlää ympäri kaupunkia kun on turisti matkassa, hihih. Olispa vaan vappuna hyvät ilmat et ulkona olis kiva olla. Nyt ainakin on ollut aurinkoiset kelit. Aamukahvit on ollu luksusta kun on saanu parvekkeella olla ja aurinko on porottanu taivaalta. Huippua. Pupulla on suuret suunnitelmat meidän parvekkeelle. Sinne pitäis saada vähintään sohva, ja stereot ja grilli ja ties mitä. Saa nähä mitä kesä tuo tullessaan! Mut nyt on pakko mennä vähän halimaan, palaillaan!


Ahkeruus palkitaan

Huihai, tänään oli koulussa koe jota kaikki kauhulla odottivat, minä ja pupu muunmuassa. No koe meni ja tulokset saatiin heti selville. Meidän luokalla on 17 oppilasta ja neljä pääse ekalla kerralla läpi. Minä ja pupu kuuluttiin tuohon neljään onnistujaan. Huihai, aivan huippua! Pupukin näki niin paljon vaivaa tuon kokeen eteen, että mainiosti meni, jeij!
Ensi viikko taas lomaa, tai itsenäistäopiskelua oikeastaan, mutta mulle se on lomaa. Ihanaa!


Viikonlopun odotusta

Jeijei, se pelottava koe menikin jopa paremmin kuin odotin ja kurssistakin tuli parempi numero mistä edes unelmoin. Et asiat hyvin siltä osin. Huomenna olis taas koe ja ei oikein kiinnosta pätkääkään. Sen kurssin opettaja on alusta lähtien ollu täys ärsyttävyyden huippu, et jännä nähä mitä huomenna sit tulee eteen. Aihe ei kyllä ole hankala, sellainen järjellä mietittävä vaan.
Se ois viikonloppukin taas ovella. Lauantaina olis tarkoitus juhlistaa ystävämme M synttäreitä. Huihai. Lopuksi olisi varmaan tarkoitus mennä baariin, joka on kyllä minun ikilemppari. Jostain kumman syystä ei vain olla käyty sielä toviin. Varmaan joskus tammikuussa viimeeksi, oivoi. Mutta nyt sit lauantaina, jeij! Lauantaina oli myös tarkoitus mennä katsomaan kärppien peliä, mutta ylläri ylläri ne liput oli menny loppuun jossain tunnissa. No ehkä paremmalla tsempillä pääsee edes johonkin finaalimatsiin. Kunah nyt vain se olis blues joka tulis vastaan!
Nähtiin tänään pupun kanssa ehkä hellyyttävin näky ikinä! Sellainen vanha pariskunta oli ylittämässä suurta risteystä. Ja vauhti kun oli hidas rollaattorin kanssa, niin pariskunta oli tuskin edes päässy puoleenväliin suojatiellä kun valot jo muttuivat punaisiksi. Siinä ne kuitenkin autoilijoiden odottaessa sai ylittää kadun rauhassa ja jatkoivat sitten matkaa rauhassa. Jotenkin siinä sydän syli, kun oikeasti vanha pariskunta vielä yhdessä käy ruokakaupoissa ja asioilla. Ei varmasti kauhen moni heidänkin ikäinen ihminen, enää tolpillaan ole. Huihai, mutta oli se hellyyttävää. Ehkäpä sitiä itsekin joskus.


Juups, meni edellinen päivitys roskiin. Ei ehkä pitäis kirjotella keskellä yötä pikkuisessa huppelissa. No ehkä tästäkin opitaan jotain. Mulla on ehkä hitusen verran huono omatunto nyt. On koko viikonloppu pitäny alkaa lukemaan kokeisiin jotka olis tiistaina, mutta ylläriyllläri ni eihän siitä mitään ole tullu. Kun nyt vaan pääsis läpi! Sain muuten tarjouksen kesätyöpaikasta. Olis vähän niinku omaa alaa, mutta vaan kuukaudeks ja ihan kämä palkalla. Et joo. Kai se pitää ottaa vastaan ja sit perua se, jos saa jotain muuta. Vaikka sieltä hautsikalt sit. Mut hyvä et tiedossa on edes jotain. Ei iske paniikkia siitä sit. Onhan kaikki muuten muistanu siirtää kellot? Meillä oli pupun kanssa herätys yhdeltä kun ystävämme M ilmoitti lähdöstään ja samalla muistutti kellojen siirrosta. Ihanaa, että iltaisinkin on jo pitkään valoisaa. Kerrassaan huippua. Mut jos sitä nyt koittais sitä kirjaa avata, tylsää.


pääsiäisestä

No niin, pääsiäinen tuli ja meni. Ja olihan tuo aivan mukavaa. Torstaina siis jo, pupun porukoille. Illan päälle pari sidukkaa, mut sit uni veikin voiton ja paikallinen jäi välistä. Perjantaina sit piti mennä mäkeen, mut parin ongelman takia se sitten jäi ja mentiin sitten pilkillle. Ei me kauaa pilkitty mut käytiin kuitenkin, hihih. Illalla vuorostaan oli edessä sit se paikallinen. Ja juuh, oli hauskaa! Ainakin jossain vaiheessa, hihih. Lauantaina olikin sitten reissu leville. Huihai. Kolmen ja puoltunnin unilta autoon ja menoks. Pupu aloitti korjaussarjan jo autossa et päivästä tuli aika jännä. Mun eka kerta tunturissa ja olihan se tietenkin kokemus. Mut joo, laskeminen meni ihan päin mäntyä. Ei siis mitään rajaa. Jos mahollista niin huonompi kun ekalla kerralla, hehe. Ja pupu taas, no sillä tais tulla vähän pupu pöksyyn ja pikkasen väsykin et joo. Hauskaa oli kuitenkin. Ainakin saatiin törttöillä rauhassa! Heti alussa hissit pysäytettiin meän takin kun pupu istu puoliks minun paikalla ja puoliks omallaan. Sitten kun mentiin gondoliin niin meisti tunkee lippua ihan väärään paikkaan kun sitä olis vaan pitäny näyttää et jooh. No hauskaa oli ainaski! :D Kittilässäkin pysähyttiin jossain paikallisessa. Hyihyi kun siellä oli niitä paikallisia ukkoja heti kiinni pyllyssä kun sinne saapui. Ei oikein ottanu korviinsa, ei kiitos kommenttia. Illaks sit takas kotiin ja ajoissa nukkumaan. Sunnuntaina oli pupun kummitytön hoitopäivä ja maanantaina sitten kotiin. Siinä se, pääsiäinen. Onneks kolmen viikon päästä on taas itsenäisenopiskelun viikko, jes! Systeriltä tuli tänään viesti, et ultrassa oli kaikki okei ja kovin on liikkuvainen pikkunen. Huihai, vielä viitisen kuukautta ja tästä tytöstä tulee viisinkertainen täti. Ihanaa. Ja hei, kesä tulee! Tänään oli taas niin ihana ilma ulkona et huh, tai no, oikeastaan koko pääsiäisen oli ihanat ilmat, hihi. Mut hei, palaillaan.


Haukotus! Onpas jotenkin ollu hurjan kiireinen viikko. Tehtäviä toisen perään niin koulussa kuin kotonakin. Onneksi on enää vain huominen ja reissu pupun vanhempien tykö ja pääsiäinen. Ihana pitkä viikonloppu! Tiedossa on varmaan taas itseni kanssa toilailua laudan päällä, kelkkailua, ehkä jopa pilkkimistä ja sitten varmaan se varmin paikallisessa käynti. Eli touhua riittää, kiva homma. Pääsiäinen on siitä mukava, et kaikki paikkakunnalta muualle muuttaneet tulee varmasti käymään porukoidensa luona, et niitäkin harvemmin näkyviä ystäviä näkee aika takuuvarmasti. Kivakiva. Koulu on ihmeny musta kyllä kaikki mehut. Iltapäivän tunnit alkaa olemaan mulle jo ylitsepääsemättömiä. Varsinkin sen kurssin jonka oma opettaja on ties millä lomalla ja joka tunti eri sijainen. Huh. No onneks on ollu aikaa vähän muuhunkin kuin vain kouluun. Pupun kanssa ollaan käyty vähän shoppailemassa. Eilen etsittiin pipoja ja tumppuja ja tänään pupun pikkuveljelle synttärilahja. Pitäähän meän muistaa meidän iso pikkusta, hih. se raukka on ollu jo pari viikkoa kipeenä, nyt tämän viikon jopa matkustuskiellossa. Huh. No pääsiäiseks sekin näyttää paranevan, hihih. Mut nyt, teen aika taasen. Hyvä pääsiäiset kaikille! :)


Hui kun on kuuma. Huh. Tulin juuri saunasta. Meillä on täällä yöhoidossa pupun kummityttö ja sitten kylässä ystävämme M. Pupu kävi pikkuisen kanssa eka saunassa ja sitten mentiin mie ja M. Oli aika siistii olla meän citysaunassa kun kesken löylyjen alkoi ikkunasasta näkyä ilotulitteita. Eikä ollu mistään heikoimmasta päästä! jotain iloa ikkunasta saunassa :)
Pupukin on nyt sit terve. Se nukkui keskiviikko - torstai välisenä yönä huimat 19 tuntia putkeen käyden kerran vessassa. Ei kyllä sinä yönä paljoa peittoa tarvinnu kun oli pupu patterina! Perjantaina se kuume sitten oli kokonaan poissa ja tänään jo entiseen malliin kaikki. Hyvä niin. Nyt sais kyllä mennä tuo meän pikkunen jo unille. Mutta ei, taitaa olla tarmoa täynnä koko tytsy. Huh. Huihai, pakko mennä vaihtaa kevyempää päälle nyt, pakahdun.


Ihanaa et on jo torstai! Viikko on ollu raskas, ainakin noin lomaan verrattuna. Pitkiä päiviä ja tyhmiä tehtäviä. Pupukin tuli eilen illalla kipeeks, kuumetta sellaiset 38 astetta, et tänään sitten joutui yksin polkee kouluun. Aika hassua, kun on niin tottunu et se toinen on siinä myös. Mut ei, pupu sai jäädä kotiin nukkumaan ja nukkukin sitten hyvin! mentiin eilen ilta yhdeksältä jo petiin ja pupu nousi tänään ylös, kun mä tulin neljän maissa koulusta kotiin. Et joo. Huomenna jo perjantai, ihanuutta. Viikonlopun saa olla rauhassa, tosin kouluun joutuu tekee muutaman tylsän tehtävän mut ei se mitään. Saapahan nukkua, jeejee. Päätettiin tänään kaverin kanssa lähtee luovuttaan verta. Oon kerran käyny, mut viime kerrat on sitten mun osalta ollu poissuljettua milloin lävistyksien ja milloin liian alhaisen hemoglobiinin takia. Nyt sit pikainen rautakuuri ja varmaan pitäis onnistua, jeij. Mut nyt pitää mennä keittää pupulle teetä, voi pupu parkaa.