• Juksteri

Satuvoitto

Niin vain toistui sama äänivyöry Alexander Rybakille Moskovassa viikonloppuna kuin Oslossa kaksi kuukautta sitten. Lordin ääniennätys 292 pistettä kolme vuotta sitten jäi toiseksi Alexanderin 387 pisteelle.

Pidin Alexanderista mutta ihastuin myös Islannin ihanaan Yohannaan. Yohannan toinen sija oli siten miellyttävä yllätys. Luulen, että suosion syynä oli paitsi lahjakkuus myös se, että nuoret olivat aidon oloisia, suorastaan kirkasotsaisia. Olisi ainakin mukava ajatus, että ihmiset kaipaavat muutosta kaikkeen siihen itsekeskeisyyteen ja häikäilemättömyyteen, jonka talouslama on maailmalle paljastanut.

Lehdistötilaisuudessa Alexander sai vastattavakseen tukun vaikeita kysymyksiä. Mitä mieltä hän on siitä, että homoja pidätetään Moskovan kaduilla? Miksi Alexander olisi parempi säveltäjä kuin Andrew Lloyd Webber, parempi laulaja kuin Patricia Kaas ja paremman näköinen kuin Sakis Rouvas? Eihän 23-vuotiaan tarvitse osata vastata noihin kysymyksiin. Esitys tuntui kelpaavan ja siinä se.

3 kommenttia

martin

25.5.2009 02:05

Yohannan esitys todella loisti euroviisujen finaalissa. Oli tuo toinen sija minullekin iloinen yllätys.

Juksteri

25.5.2009 23:36

Martin, huomasin blogistasi, että myös pidit Islannin viisusta. Toinen sija oli islantilaisille ehkä sittenkin helpotus. Kunniaa tuli, mutta kalliiden kisojen järjestäminen sopii paremmin rikkaiden norjalaisten kukkarolle.

martin

29.5.2009 01:51

Tuon osalta osuva huomio.