Brittiläinen sateenkaariystävällisten terapeuttien järjestö haluaa ottaa käyttöön uuden käsitteen kuvaamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä.
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä puhuttaessa käytetään usein näiden alkukirjaimista muodostettua kirjainlyhennettä. 1990-luvun alussa yleistynyt nykyään käytössä oleva lyhenne on LGBT, suomessa LHBT. Kirjainten taustalla ovat alkukirjaimet lesboista, miespuolisista homoseksuaaleista, biseksuaaleista ja transsukupuolisista. Erilaisissa versioissa mukana on enemmän kirjaimia, kuten I interseksuaalisista, Q queereista ja muitakin. Yksi lyhenteen ilmiasu on LGBTIQQA.
Pitkissäkin ilmiasuissaan lyhenteen on usein koettu jättävän ulkopuolelleen lukuisia pienryhmiä ja etenkin heidät, jotka eivät koe kuuluvansa mihinkään erityisesti määriteltyyn vähemmistöryhmään.
Samaa mieltä on myös brittiläinen sateenkaariystävällisten terapeuttien järjestö Pink Therapy, jonka Youtubessa julkaiseman keskusteluvideon mukaan nykyinen lyhennekäytäntö on liian rajaava. Järjestö haluaisi korvata lyhenteen uudella moninaisuuteen viittaavalla käsitteellä, jossa ei enää lueteltaisi yksittäisiä vähemmistöihin luettavia ryhmiä, vaan kuvattaisiin näitä vähemmistöjä viittaamalla sukupuoliseen ja seksuaaliseen moninaisuuteen (engl. Gender and Sexual Diversities), ja uusi lyhenne olisi GSD.
GSD-lyhenteellä on kuitenkin ennestään vakiintuneita merkityksiä, joista tunnetuin on saksanpaimenkoira (engl. German Shepherd dog). Lyhenne ei ole myöskään sellaisenaan käyttökelpoinen kuin englannin kielessä.
GayStarNews: Therapists rename gay, bi and trans people as GSDs
Wikipedia: LGBT
LGBTQQIA - Aakkoskeittoa