HLBT-kansalaisten oikeudet ovat Hong Kongissa vielä kaukana tulevaisuudessa, päätellen itsehallintoalueen parlamentin uusimmasta kannanotosta. Kansainväliset yritykset ovat huolisaan homojen aivovuodosta ulkomaille.
Lokakuun puolivälissä 2012 Hong Kongin lainsäädäntöelin hylkäsi aloitteen selvittelyihin ryhtymisestä siitä, tarvittaisiinko sukupuoliseen suuntautumiseen perustuvan syrjinnän kieltävä laki. Lainsäädäntö Hong Kongissa kieltää syrjinnän sukupuolen, rodun, vamman tai siviilisäädyn perusteella, mutta homoseksuaali voi paljastuessaan saada potkut töistä.
South China Morning Post julkaisi aiheesta pääkirjoituksen 18.11.12 todeten, että hallituksen ja lainsäädäntäjien yhteinen kanta vastustaa lainsäädäntöhankkeita HLBT-oikeuksista ei ole yllättävä kaupungin vanhoillisuuden valossa. - Mutta masentavaa oli, että edes selvitystä ei voida käynnistää.
Morning Post huomautti, että University of Hong Kongin tekemän selvityksen mukaan yli 60 prosenttia asukkaista kannattaa lainsäädäntöä syrjinnän kieltämisestä seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Kehitys on ollut huomattavaa vuodesta 2005. Silloin hallituksen selvitys aiheesta osoitti, että vain 29 prosenttia asukkaista kannatti syrjinnän kriminalisointia.
Julkinen keskustelu HLBT-oikeuksista on vilkastunut mm siksi, että kaupunki on saanut ensimmäisen avoimesti homon kansanedustajan Raymond Chan Chi-chuenin tultua julkisuuteen valitsemisensa jälkeen. Aiemmin pari viihdetähteä on ilmoittautunut homoiksi.
Hong Kongissa homopari ei ole oikeutettu solmimaan siviililiittoa. Samasukupuolista elämäntoveria ei siten voi ottaa huomioon kunallisissa asuntohakemuksissa, verotuskysymyksissä tai vakuutuksissa.
Lokakuun Pride-paraati keräsi (kuten Ranneliikkeessä on kerrottu) nelisen tuhatta osallistujaa. Määrä on kansainvälisesti verrattuna vähäinen, mutta Hong Kongin olosuhteissa suuri. Kun syrjintälainsäädäntö oli esillä 1996 juuri yksikään homo ei uskaltanut esiintyä homona, vaan osallistui kampanjaan jonkin muun syrjinnän vastustajana.
Tässä jutussa on linkki Morning Postin reportaasin aiheesta, linkkiä pääkirjoitukseen ei jostain syystä löytynyt.