Brittifutis: Twiiteistä taas neljät sakot

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Ossi Halme
  • 2

Englannin ammattilaisjalkapallon homofobisista Twitter-päivityksistä ja niistä seuranneista rangaistuksista on tullut arkisia. Siksi julkaisemme tässä vain tiedon siitä, että kuka sanoi ja paljonko se tuli maksamaan euroiksi muutettuna. Sakot on määrännyt jalkapalloliitto Football Association (the FA).

Federico Macheda, noin 18 000 euroa
Nile Ranger, n. 7 000 euroa
Manny Smith, n. 1 600 euroa
Ravel Morrison, n. 9 000 euroa

Eräs sekä FA:n että Britannian urheiluasioista vastaavan ministeriön linjasta perillä oleva lähde kertoo, että kumpikin korkeimman tason toimija ovat vetäneet täydellisen nollatoleranssin kaikenlaiseen syrjintään ja että linjaa valvotaan aktiivisesti. Kyseessä on huoli paitsi urheilun maineesta, myös uusien katsojien ja harrastajien hankkimisesta tilanteessa, jossa katsomot ja kentät eivät enää ole automaattisesti täynnä. Myös elokuussa järjestettävillä Lontoon olympiakisoilla on jonkinlainen vaikutus asiaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Hehhee, nyt sitten vaan jää nähtäväksi, onko noilla peli-miehillä siitä puhe, mistä puute...
Veikkaan pelkkää ajattelemattomuutta. Lopputulos on huono, jos yhdet ajattelee kovasti (FA, seurat, maan hallitus) ja toiset ei lankaan.

Pidän kyllä organisaatioiden linjaa oikeana kahdestakin syystä:

1. Epäasiallisuudet kolahtavat usein jonkun kuuloetäisyydellä olevan nillkaan, vaikka sanoja ei niin olisi tarkoittanutkaan. Tai jos ei suoraan jonkun kuulijan omaan nilkkaan, niin ehkä jonkun kuulijan läheisen nilkkaan. Siitä ei pitkällä aikavälillä seuraa mitään hyvää, ei Englannissa eikä Suomessakaan. Jos on näkyvässä työssä, niin pörseltämisen kanssa olisi syytä olla tarkka.

2. Toiseksi, jos maassa on kriminalisoitu epäasiallinen kohtelu (myös passiivinen sellainen) työpaikoilla ja maassa on yhdenvertaisuuslait, niin miksi jokin sektori voisi ottaa siitä erivapauden? "Olin nuori ja tietämätön" voi olla hyvä selitys jossain muussa asiassa, mutta ei oikein tässä.

Britanniassa urheilulla on ihan kansantaloudellistakin merkitystä. Siksi siellä hoksataan huolestua, jos siltä sektorilta alkaa huveta tekijät, yleisö ja maksajat. Nuorempien sukupolvien ajasta kilpaillaan tiukemmin kuin ennen. Ajattelutapa muuttuu siihen suuntaan, että jos johonkin asiaan laittaa vaikka 10 tuntia viikossa, niin sen pitää olla houkutteleva asia.

EDIT: typoja korjattu

Kommenttia muokattu: 07.03.2012 klo 21:36