HS-kulttuuri kokosi yleisimmin kysytyt

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • jnsto
  • 5

Helsingin Sanomien tiedeosasto julkaisi 11.10 Niko Kettusen kokoamat kymmenen kysymystä ja vastausta homoseksuaalisuudesta. Asiantuntijoina ovat erityispedagogiikan dosentti Juhani E Lehto ja Suomen ja Pohjoismaiden historian tutkija Teemu Keskisarja.

HS kertaa yleisimmät homokysymykset ja vastaukset heijastavat viime vuosikymmenen tutkimusta. Lähes kaikkien vastauksien yhteydessä on mainittu tieteellinen teos, josta saa lisätietoja. Lähdeviite puuttuu vain suomalaisen homouden historiakysymyksestä ja siihen liittyvä Keskisarjan teos mainitaan hänen esittelyssään.

Juttu on tiistain 11.10 lehden sivulla D1.

Kun Saision näytelmässä sanan Homo perässä on huutomerkki, tällä sivulla sanaa seuraa kysymysmerkki. O-kirjain on korvattu sikiökuvalla.

Valtaväestöä tavoittavana juttu tarjoaa asiallisen ja ilmeisesti varsin kattavan tietopaketin. Vastauksissa on kuitenkin enemmän homomiesaihepiiriä kuin lesboja kuvaavaa. Esimerkiksi viimeinen kysymys "Voiko homosta tulla hetero tai päinvastoin" tarkastelee miehiä ja kertoo, että homomiehet ovat yleensä kykeneviä harrastamaan seksiä naisten kanssa. Hurmoshenkinen kristitty homomies voi sanoa, että hän on parantunut, mutta tosisasiassa seksuaalista suuntautumista ei voi muuttaa käskyttämällä. Naisista ei vastauksessa mainita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vastauksessa kaksi (kysymykseen siitä, onko homoja ja lesboja yhtä paljon) kerottaan lesbonaisia olevan paljon vähemmän kuin homomiehiä. Naisissa biseksuaalisuus on kuitenkin yleisempää kuin miehissä. HS kertoo myös, että naisten seksuaalisuus on psykologisesti kokonaisvaltaisempaa. Vastauksen mukaan miesten seksuaalisuus on eräällä tapaa primitiivisempää: mies on joko homo tai hetero.

Homojen ja heterojen fyysisistä eroista HS:n vastaukset kertovat, että aivoissa puoliskojen välinen kaapelointi on homomiehillä ja heteronaisilla parempi kuin muilla. (Tämä jättänee "muiksi" ainakin heteromiehet ja lesbonaiset.) Aivoista ei kuitenkaan voi nähdä, onko ihminen homo vai hetero.

5 kommenttia

Jos ehkä jutun vastaukset ovatkin suurinpiirtein ajantasaisia, sen ote on WANHA ja WAIWAINEN. Poikkeuksellisen noloa Hesarilta!