Rugby on yksi maailman seuratuimmista urheilulajeista ja sen ammattilaispelaajille kuuluu tähden asema lähes työsuhde-etuna. Vaikka kyseessä on tosimiesten kontaktilaji, rugbyn maine ei ole ylimachoa äyhöämistä. Rugbytaivaan kirkkaimpiin tähtiin kuuluva britti Gareth Thomas tuli kaapista kesken aktiiviuransa. Australiassa kumpikin huippusarja tunnetaan ronskeista kalentereista, joiden tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen. Vieläkin ronskimpi Ranskan ykkösseuran kalenteri, Dieux du Stade on jo vuosia ollut maailman myydyin urheiluaiheinen painotuote ja sen making of –dvd on kuin pultattuna myydyimpänä videojulkaisuna. Huippukuvaajan tappelevat kalentereiden kuvausmahdollisuuksista.
Australialainen Nick Youngquest, on monellakin tapaa yksi lajin näkyvimmistä edustajista. 28-vuotiaan aussin otteet kentällä ovat taidokkaita ja tehokkaita, mutta miehen mediataidot ovat omaa luokkaansa. Nick kuuluu niihin urheilijoihin, jotka eivät häpeä esitellä fysiikkaansa, oli kohdeyleisö mikä tahansa. Hänet on nähty niin A&F:n kuin alusvaatefirmojenkin mainos”kasvona”. Youngquest on myös tavattoman ylpeä suuresta gay-faniensa määrästä. Niin ylpeä, että hän on usein ollut alan lifestyle-lehtien kansissa ja kymmenillä sivuilla.
Uuden ajan urheilijan prototyyppi
Nick Youngquest voidaan lukea viime aikoina tutuksi tulleeseen ulkomaiseen ihmisryhmään: alfauros, itsestään varma hetero huippu-urheilija, peloton äijä joka pitää niiden puolia, joiden puolesta monikaan huippu ei vielä muutama vuosi sitten olisi valmis toimimaan. Ei möläyttele suustaan sammakoita, ei vedä roolia. Hän nauttii saamastaan huomiosta ja on myös sanonut, että ”minulla ei ole mitään ongelmaa, jos ketkä tahansa ihmiset haluavat katsella minua. Se on aitoa, rehellistä ja otan sen kohteliaisuutena. Toivottavasti he pitävät näkemästään”. Miehen otteet kentällä ovat olleet sitä tasoa, että tämä ”toinen ura” ei näytä haitanneen tippaakaan miehen uraa urheilun huippuammattilaisena. Myöskään ympärille pyrkivien naisten määrä ei ole ainakaan vähentynyt eikä edes vaimo ole moksiskaan. Seuratkaan eivät valita uusien (maksavien) katsojien kosiskelusta.
Youngquest on usein puhunut vähemmistöjen oikeuksien puolesta, eikä siitä ole seurannut mainittavia ongelmia. ”Joidenkin lehtikuvien jälkeen on pukukopissa tullut hiukan kuittailua, mutta se kuuluu asiaan ja on ollut luonteeltaan positiivista ja humoristista”.
”Suihkussa tavataan, big boy"
Nick ei ole tarvinnut kalentereita, lehtiä tai huippukuvaajia ollakseen esillä. Hänen julkinen Twitter-keskustelunsa Gareth Thomasin kanssa keräsi huomiota ja kirvoitti monia hymyjä, vai mitä pitäisi ajatella sellaisista päivityksistä kuin ”suihkussa nähdään, iso poika”, ”meidän pitäisi pelata Twisteriä alasti” (Twister on peli, jossa pelaajat yrittävät taipua kummallisiin asentoihin saadakseen raajansa oikeisiin kohtiin pelimatolla) tai ”kuule, meidän pitäisi ottaa yhteiskuvia pukukopissa”.
Youngquestin mukaan urheilijoiden kesken vallitsee syvä keskinäinen kunnioitus, mutta pieni äänekäs porukka yrittää vaimentaa ilmapiiriä mieleisekseen. Kummallisista homofobisista kommenteistaan tunnetulle kollegalleen Jason Akermanisille hän lähetti terveisiä: ”jos olet peroksidiblondi, jolla on mustaksi värjätty parta ja puhut tuollaisia, niin sinulla ei tosiaankaan ole hajua siitä mistä puhut” ja lisäsi, että ei ikinä suostuisi edes lähtemään tuopilliselle sellaisen ahdasmielisen tyypin kanssa.