Vatikaani ja YK vastakkain asenteissa homoja kohtaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4


Genevessä kokoontuu määräajoin YK:n ihmisoikeusneuvosto. Se sai tiistaina käsiteltäväkseen Kolumbian tekemän selvityksen, jonka mukaan on pyrittävä ehkäisemään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvaa väkivaltaa. Päätöslauselmassa valitetaan, että suurissa maailmanuskonnoissa homoihin ja lesboihin kohdistetaan syrjintää. Ihmisoikeusloukkaukset ovat vakavia. On tappamista, raiskaamista, väkivaltaa ja lain sallimaa vainoa. Selvityksessä myönnetään, että homoseksuaalisuus ja suhtautuminen transihmisiin on monissa yhteiskunnissa arka aihe. Kansainyhteisön tulee kuitenkin toimia vähemmistöjen syrjinnän vähentämiseksi.

Selvityksen taakse asettui 85 jäsenmaata, etupäässä Pohjois- ja Etelä-Amerikan maat ja EU. Selvityksen taakse asettuivat myös jotkut maat, joiden asenne homokysymyksiin ennen on ollut kielteinen: Keski-Afrikan tasavalta, Ruanda ja Kuuba. Kielteisesti suhtautuivat Venäjä ja Kiina ja suurin osa muslimimaista.

USA kiitteli selvitystä. Ulkoministeri Hillary Clinton kuvasi selvitystä niin, että siinä on hyvä esimerkki amerikkalaisten paneutumisesta ihmisoikeuksiin. "Homo-lesbo-oikeudet ovat hmisoikeuksia ja ihmisoikeudet ovat homo-lesbo-oikeuksia, sanoi Clilnton.


Vatikaani jyrisi


Vatikaani esitti tiukkaa kritiikkiä. Arkkipiispa Silvano Tomasin mielestä homojen hyväksyntä on johtamassa kristittyjen vainoon. Jos ei tue samaa sukupuolta olevien seksuaalista käyttäytymistä, joutuu hyökkäysten kohteeksi. Homoutta vastustavat leimataan, heistä tehdään paholaisia ja heitä vainotaan, sanoi pyhän istuimen edustaja. Homoseksuaalisuus on voitava kieltää eri maiden laeissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Saksankieliselle sivulle queer.de oli kerätty luettelo maista, jotka asettuivat tukemaan Kolumbian tekemää homomyöntiseistä selvitystä:

Albanien, Andorra, Argentinien, Armenien, Australien, Belgien, Bolivien, Bosnien-Herzegowina, Brasilien, Bulgarien, Chile, Costa Rica, Dänemark, Deutschland, Dominica, Dominikanische Republik, Ecuador, El Salvador, Estland, Fidschi-Inseln, Finnland, Frankreich, Georgien, Griechenland, Großbritannien, Guatemala, Honduras, Irland, Island, Israel, Italien, Japan, Kanada, Kroatien, Kuba, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Marshallinseln, Mazedonien, Mexiko, Mikronesien, Monaco, Mongolei, Montenegro, Nauru, Nepal, Neuseeland, Nicaragua, Niederlande, Norwegen, Österreich, Osttimor, Palau, Panama, Paraguay, Polen, Portugal, Ruanda, Rumänien, Samoa, San Marino, Schweden, Schweiz, Serbien, Seychellen, Sierra Leone, Slowakei, Slowenien, Spanien, Südafrika, Thailand, Tschechien, Tuvalu, Ukraine, Ungarn, Uruguay, USA, Vanuatu, Venezuela, Zentralafrikanische Republik, Zypern

4 kommenttia

"Vatikaani jyrisi. Homoseksuaalisuus on voitava kieltää eri maiden laeissa."

Tarkoittaa sitä, että katolinen kirkko ei halua menettää erinomaisen soveliasta syntipukkia. Lakien muuttuessa heiltä viedään käsistä lupakirja vainoamiseen.

Katolinen kirkko voisi nyt keskittyä omien vakavien sisäisten ongelmiensa ratkaisemiseen.
  • 2 / 4
  • Onnellinen mies
  • 25.3.2011, 12.10
Jokainen vähänkin sisälukutaitoinen ja lukemaansa edes jotenkuten ymmärtävä oivaltaa sen kuinka nuo tahot ovat itse leimanneet itsensä ja tehneet itsestään paholaismaisesti temmeltäviä tannerten tömistelijöitä niin siellä kuin täälläkin. Hyvää tuossa piennarten pöllyttämisessä on se, että kenellekään ei jää epäselväksi ne tahot joita on syytä karttaa ja jättää omaan remuavaan riekuntaansa omissa liemissään.
Ilahduttavaa on huomata, kuinka kaikkialla maailmassa aamu sarastaa ja arvostettava ihmisyys vankentuu päivä päivältä. Onnea ja menestystä elämään jokaiselle miestä rakastavalle miehelle ja naista rakastavalle naiselle!