EU:n perustulaki

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5

Saksan ja Puolan suhteet ovat huonot. Puola on pannut kapuloita rattaisiin perustuslakineuvotteluissa. Puolan pääministeri Kazcynski hymyilee hillitysti tv-kameroiden edessä Merkelin rinnalla.

Saksalainen Tageszeitung pakinoi tänä aamuna EU:n perustuslakiriidan vuoksi eri maiden johtajista. Lehden mukaan Puolan pääministeri haluaa, että myös kuolleille puolalaisille on annettava äänioikeus, ainakin maailmansodassa Venäjää ja Saksaa vastaan taistelussa kuolleille. Lehden pakinoitsija pitää Puolan pääministeriä seksikkään kiinnostavana. Häntä saa kuvata vain edestä, hänen palkkarahansa menevät äidille. ja hän asuu äidin ja kissan kanssa. Ja Saksaa hän vihaa. Puolan pääministeri on varmaan sekoittanut asioita: kissoja ei syödä Saksassa vaan mirrit syödään Kiinassa. Pääminisiteri Kazcynski pitää maailmassa toiseksi vähiten saksalaisista ja kaikkkein vähiten homoista. Edellinen yhtä kiinnostava valtion päämies oli Berlusconi.

Mutta jos sosiaalidemokraatit voittavat Saksan seuraavat vaalit 2008? Wowereitista (homo, sossu) tulee liittokansleri ja Westerewellestä (homo, liberaalit) ulkoministeri. Sitten mennään Puolaan valtiovierailulle. Miten hoituu valtiovierailulla ”rouvien” oma ohjelma? Meillä Suomessakin, kun Tarja neuvottelee, Pena pitää seuraa rouville. No, silloin varmaankin Wowereitin ja Westerwellen miespuolisot lähtevät pyydystämään hiiriä yhdessä Puolan pääminissteriin kissan kanssa. Kolmisin hiiri jää paremmin satimeen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pakinoitsija kertoo myös, että Puolassa loukkaannutaan herkästi saksalaisten pakinoille. Mutta tässä pakinassa ei haluta loukata Puolan kansaa. Myös Saksassa oli aikoinaan kummallinen valtion päämies; Ludvig II, Baijerissa. Hän oli myös homo ja rakasti kissoja.

Huomenna on Berliinin CSD eli heidän Pridensä. Sellaiset on Puolassa usein kielletty. Amnesty puhuu ihmisoikeusloukkauksista. Maan, jonka pitäisi olla Euroopan johtavilla paikoilla, tulisi jonain päivänä tulla mukaan eurooppalaisiin arvoihin, Pitäisi tunnustaa, että sota on ohi, että vitseistä ei pidä loukkaantua ja että seksuaalisuus ei ole valtion asia. Samaa vaaditaan jo Turkilta.

5 kommenttia

Mitä Brysselissä päätettiin?


Sanotaan, että EUsta tuli demokraattisempi ja päätös- ja toimintakykyisempi. Päätöksenteko selkeytyi, eivätkä yksittäiset maat enää voi yhtä helposti jarruttaa asioista päättämistä. Yhä useammissa asioissa riittää enemmistöpäätös. EU voi toimia nopeammin erityisesti oikeus- ja sisäpolitiikassa, kun taistellaan terrorismia, rikollisuutta ja laitonta maahanmuuttoa vastaan. Iso-Britania saa vetäytyä oikeus- ja poliisiyhteistyöstä halutessaan. Sosiaalipolitiikassaan jäsenmaat voivat toimia omien päätöstensä mukaan.

Yksimielinen päätös tarvitaan edelleen 70 toiminta-alueella, mm. verotuksessa, EUn taloudenhoidossa, sosiaalisessa turvallisuudessa ja ulkopolitiikassa.


Entä ihmisoikeudet ja vähemmistöt

Vuonna 2000 sovittu perusoikeuksien sopimus (Charta, Nizza) on velvoittava (Englantia lukuunottamatta) ja pätevä Euroopan tuomioistuimessa. Eurooppalaisia arvoja ovat rauha, vapaus, turvallisuus, syrjinnän vastainen taistelu, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, miehen ja naisen tasa-arvo ja sukupolvien välinen solidaarisuus. Uusia perusarvoja ovat oikeus tietosuojaan, hyvä hallinto ja jotkut bioetiikan määräykset. Jumala ei kuulu perusarvoihin, mutta Euroopalla on oma uskonnollinen, humanistinen ja kulttuurinen perintönsä. Puola vaati, ettei perusoikeussopimus saa rajoittaa sen lakeja esim. abortti- ja homoliittokysymyksissä. Lisäpöytäkirjassa on mainittu vielä ilmaston suojelu ja energiayhteistyö.

Jos miljoona EUlaista vaatii nimien keruulla (myös internetissä) jotain uutta lakia, komission on ryhdyttävä käsittelemään asiaa. Tässä on väylä, jolla vielä joskus yritetään kieltää homoliitot ja adoptiot!
Homojen ja lesbojen oikeudet uhrattiin Brysselissä, jotta Puola saataisiin hyväksymään jotain. Puolan hallitus julisti, että vuonna 2000 solmittu perusoikeussopimus ei rajoita Puolaa tietyissä kysymyksissä. Se voi laatia omia lakejaan homoparien tasa-arvosta, abortista ja kloonauksesta.

Mitä se merkitsee? Puolaa ei voida syyttää Euroopan oikeusistuimessa homojen ja lesbojen ihmisoikeuksien rikkomisesta. Myös Iso-Britania jää perusoikeussopimuksen ulkopuolelle.

Perusoikeussopimus perustuu Euroopan ihmisoikeuskonventioon ja siinä sanotaan, että syrjiminen seksuaalisen suuntautumisen perusteella on kielletty.
(Queer.de)