Euroopan komission rahoittamaan ja neljän suomalaisnuoren vapaaehtoisesti toteuttaman kampanjan pääyhteistyökumppanit ovat Suomen liikunta ja urheilu SLU ja Seta. Kampanjan ensimmäinen koetinkivi oli aamupäivän tiedotustilaisuus. Paikalla on iso joukko asiasta kiinnostunutta mediaväkeä. Erityisesti kiinnostaa se, että vain yksi urheilija on lähtenyt tukemaan kampanjaa. Helsingin virkamieskunta ei hyväksynyt, että kampanjan julisteita kiinnitettäisiin kaupungin liikuntapaikolle. Uskotaan kuitenkin, että lautakunta tulee perumaan päätöksen, kun lautakunta alkusyksystä kokoontuu.
Tiedotustilaisuutta voi kuunnella tämän sivun alaosasta.
YLEn aamu-tv kertoi kampanjasta maanantaina
Neljä yksityishenkilöä lähti liikeelle ja käynnisti Uskalla-kampanjan. Kampanjan käynnistäneet valittavat, että on ollut hyvin vaikeaa saada mukaan yhteistyökumppaneita. Suomessa vaikenemisen muuri on vahva.
Haastattelu oli hyvä. Pistin merkille, että käsite homofobia on nyt uusittu hieman aikaisempaa parempaan muotoon "homokammo". Mielestäni uudesta termistä vielä uupuu rasismin kaltainen sävy, joka on usein mukana tässä nimenomaisessa ilmiössä. Fobiahan on todella aivan muuta.
Neljä nuorta tavista! Jäin heti pohtimaan, mitä on oikeasti tapahtunut, että nuo ihmiset lähtivät perustamaan peräti kokonaisen kampanjan. Olisiko heidän joku kaverinsa joutunut urheilujoukkueessa kenties syrjityksi?
Valmentajien osuutta sivuttiin vain hiukan. Valmentajien vanhoillisten asenteiden muuttamisella on iso merkitys urheilijoille. Valmentajat ovat monesti isä/äitihahmoja, joiden asenteet tarttuvat myös joukkueen muihin jäseniin. Homokammoisista valmentajista en ole kuullut vielä, mutta sellaisista kivikautisista menetelmistä, kuin valmennettavien virheiden etsimistä suoritusvideoilta ja niiden uudelleenkatselusta ja kenties moittimisista kylläkin. Sellaiset menetelmät eivät ole enää tätä päivää.
Hesari tietää kertoa, että Helsingin ja Espoon liikuntatoimi ei salli Uskalla-kampanjan julisteita ripustettavan liikuntapaikkojen ilmoitustauluille. Saa nähdä, miten pienemmillä paikkakunnilla.