Nahkahomot valtaavat Tukholman

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 9

Tämän viikon lopulla vietetään Tukholmassa kansainvälistä nahka- ja fetissijuhlaa. Ruotsalaisilla on oma Baltic Battle -tapahtumansa ja sen yhteydessä on eri maiden nahkajärjestöjen katto-organisaation ECMC:n vuosikokous. Tukholmaan tulee fetissiväkeä läheltä ja kaukaa.

Myös Suomesta lähtee MSC:n virallinen delegaatio ja iso joukko yksittäisiä juhliin osallistujia. Varsinainen ECMC:n vuosikokous on lauantaina iltapäivällä. Millaisia asioita vuosikokouksessa käsitellään? Ainakin päätetään, millaisella aikataululla ensi kesän nahkajuhlat eri maissa järjestetään, ettei tulisi päällekkäisyyksiä. Onko jotain tärkeitä homojen ja lesbojen asemaan vaikuttavia kysymyksiä? Sitä ei moni tiedä. Mutta kysytään, kun valtuuskunta tulee takaisin Helsinkiin. Siis: Käsiteltiinkö mitään sellaisia asioita, jotka edistäisivät homojen ja lesbojen asemaa maailmalla.

QX:n toimittaja kyseli juhlien järjestäjältä Michael Silkesjööltä, paljonko juhliin tulee väkeä. Michael arvioi, että 160 virallista vierasta ja noin 100 yksityishenkilöä eri maista. Sen lisäksi oma joukko eli ruotsalaiset. Kattojärjestöön ECMC:hen otetaan neljä uutta kansallista järjestöä: Bikers Ohne Grenzen, Berlin, SLM Copenhagen ja SPIKE Hamburg sekä MC Köln. Lisäksi järjestölle valitaan uusi sihteeri, todennäköisesti SLM Oslon Ole Haarvard Lundvold. Myös seuraavien vuosien Bike Run -moottoripyörilytapahtumien pitopaikat päätetään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Virallinen kokous ei näy kaupungilla, mutta iltajuhliin tulee uutta kansainvälistä väriä. SLM Stockholmin kerholle mahtuu normaalisti 150 henkeä, mutta nyt viranomaisten kanssa on puhuttu, ja sisään pääsee 200 henkeä. Se on aika vähän, jos ulkomaisia vieraita on kaupungissa 260. Farkuissa on turha pyrkiä sisään. SLM:n sivuilla on kuvattu pukukoodi ja pukeutmisessa vaaditaan tiukasti tyylisuuntien noudattamista. Sisäpihalle tulee juhlateltta. Lauantain juhliin Gamla Tryckerietiin Alvikiin odotetaan 800-1000 ihmistä, ja siellä ollaan jo hieman vapaamielisempiä.

Juhlien suunnittelun on tehnyt noin 10 hengen ryhmä ja nyt juhlissa vapaaehtoisten määrä on noin 50. Vastaava kansainvälinen kokous oli Helsingissä syyskuussa 2004.

9 kommenttia

Perinteisesti on ECMC:n pääjuhlassa valittu Mr Leather Europe. Niin ilmeisesti tänäkin vuonna. Onko Suomesta ehdokasta - siitä ei löytynyt tietoa.

Erilaisia Mr-kilpailuja on jo niin paljon, että luulisi niiden kokevan inflaation, mutta päinvastoin. Gay-väki applodeeraa kandidaateilleen yhä yhtä innokkaasti. Ja monet Mister-kilpailujen kandidaatit ovat varsin fiksuja kavereita. Esimerkkinä olkoon vaikkapa menneen kesän German Mr. Leather -voittaja Edin Karowich. Hän ja kymmenkunta muuta Mr-tittelin omaavaa oli mukana Folson Europe -tapahtumassa, ja Ediniä haastateltiin Berliinin gayradiossa. Hän on sujuvasanainen ja tietää, mitä haluaa.

35-vuotias Edin Karovic on kansalaisuudeltaan bosnialainen ja muslimi, mutta hän on elänyt elämänsä Saksassa Weinheimissa. Hän kertoi haastattelussa, ettei Mister-titteli aseta hänelle mitään yhteiskunnallisia velvoitteita, mutta hän sanoo saaneensa hyvän poikkileikkauskuvan leather- ja fetsih-ympäristöstä.Hän on ollut kesän aikana mukana monissa CSD-tapahtumissa ja puhunut paljon ihmisten kanssa. Ihmiset ovat aktiivisesti tulleet juttelemaan.

Edin on ollut mukana myös aidstukikeskusten työn tukemisessa ja hän on tehnyt yhteistyötä Orden der Perpetuellen Indulgenz -järjestön kanssa, joka toimii myös aidsin ja hivin alueella.

Saksankielinen haastattelu on tässä. Ihailen hänen sujuvasanaisuuttaan ja selkeää ilmaisuaan:
http://www.pinkchannel.net/sendungen/SE070908/beitrag5.m3u
vaeltaja2006 kirjoitti: "Millaisia asioita vuosikokouksessa käsitellään? - - - Onko jotain tärkeitä homojen ja lesbojen asemaan vaikuttavia kysymyksiä?"

ECMC:n säännöt ovat luettavissa verkossa [1]. Sääntöihin kirjattuihin tavoitteisiin ei kuulu "homojen ja lesbojen asemaan vaikuttavien tärkeiden kysymysten käsitteleminen". Varaudu pettymään, jos odotat järjestöltä jotakin, mitä edes järjestö itse ei pidä tavoitteenaan. :)

[1] http://www.lcmilano.com/LCMfiles/statutoecmc.pdf