Englantilainen Pink News –sivusto täyttää kaksi vuotta. Sen perusti The Times –lehden kolumnisti Benjamin Cohen. Hän kertoo huomanneensa, että gay-aiheet eivät mene lehdessä läpi. Sen vuoksi hän perusti oman sivuston pinknews.co.uk. Vähitellen sivulla alkoi käydä ihmisiä ja se alkoi saada merkitystä.
PinkNews ei pelkästään välitä eteenpäin muiden tekemiä uuutisia, vaan sivustolla on myös omaa vahvaa ja vakasti otettavaa gay-journalismia. PinkNewsiä on usein siteerattu maan päivälehdissä. Sivusto saa käyttörahansa mainoksista.
===============
Toinen englantilainen uutispalvelu UkGayNews aloitti vuoden 2004 lopulla. Se ei tee omaa journalistista työtä, vaan kertoo muissa tiedotusvälineissä olevista uutisista.
Saksalainen Homorechte on ykstiyisen henkilöän pitämää sivusto, jossa seurataan, mitä media kirjoittaa homoaiheista. Oma journalistinen työ on vähäistä. Sivusto aloitti vajaat kaksi vuotta sitten.
Saksalainen LSVD-homojärjestön uutispalvelu aloitti vuoden 2005 alkupuolella säännöllisen uutisseurannan. LSVD:llä on tällä hetkellä virallinen status YK:ssa, ja sen vuoksi uutisseurannalla on erityinen merkitys.
Ranneliike on tehnyt vastaavaa uraa uurtavaa työtä Suomessa. Erityinen ansio on esim. Pride-tapahtumien laaja dokumentointi 2000-luvun alkuvuosista lähtien. Vuosien mittaan uutistapahtumien seuranta on laajentunut. Erityispiirteenä on, että kuka tahansa voi osallistua uutiskirjoitteluun, eikä ole mitään erityistä toimituskuntaa (smo:n uutisyhteenvetoja lukuunottamatta!).
Seta on hankkinut homo-aiheiset kotimaiset lehtileikkeet jo 1980-luvulta lähtien. Valitettavaa on, että ne kaikki joutuvat arkistoon, eikä niistä kerätä mitään yhteenvetoja laajempaan käyttöön. Sen vuoksi kotimaisista homoaiheisista lehtijutuista kuullaan vain sattumalta silloin tällöin.