Emojien käyttö erityisesti sosiaalisessa mediassa ja pikaviestimissä lisääntyy monimuotoistuu jatkuvasti. Emojien valikoimassa huomioidaan myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt yhä laajemmin.
Uusimmassa emojipaketissa mukaan on tullut esimerkiksi prinsessan ja prinssin ohelle sukupuoleton kruunupää, raskaana oleva henkilö kuten myös raskaana oleva mies. Android-laitteissa uudet emojit ovat jo tulleet käyttöön ja tuoreiden tietojen mukaan Apple ottaa ne käyttöön seuraavassa isommassa päivityksessä.
Apple-laitteiden uusia emojeita käsitellään Emojipediassa.
Uudet emojit liitettiin Unicode 14.0 -merkistön osaksi vuonna 2021 ja ne lisättiin samana vuonna myös Emoji 14.0 -valikoimaan.
Sateenkaarisymboli hyväksyttiin Unicode 6.0 -merkistöön vuonna 2010 ja se otettiin mukaan myös Emoji 1.0 -pakettiin vuonna 2015. Sateenkaarilippu lisättiin valikoimaan Emoji 4.0 -pakettiin vuonna 2016. Se on yhdistelmä sateenkaarisymbolista ja liehuvan lipun pohjasta. Transsymboli ja translippu lisättiin mukaan syksyllä 2020. Naista ja miestä kuvaavien emojien ohelle tuotiin vuonna 2017 sukupuolineutraali hahmo. Uusissa emojeissa myös ihonvärin moninaisuus on huomiotu entistä useammissa yhteyksissä.
Emojit
Emojit ovat hymiöitä tai muita graafisia symboleja, joita sähköiseen viestiin liittämällä voi viestiä nopeasti esimerkiksi tunnetilastaan. Perinteisten suru- tai ilonaamaisten hymiöiden ja hämmentyneen tai pelokkaan ilmeen hymiön ohella tunnetilaansa voi emoji-maailmassa kuvata vaikkapa sydämen tai keskisormen kuvalla. Myös arkisille asioille on emoji-symboleita: talo, kala, auto tai kamera. Emoji-symbolien käyttö yleistyi ensi japanilaisessa sähköisessä viestittelyssä ja laajeni sieltä muualle. Joidenkin mukaan emojien lisääntyvä käyttö on paluuta kuvakirjoituksen aikaan.