Aslanin Puonnin retoriikka ja strategia muuttunut?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Karina77
  • 9

Tero Kankaanperää oli haastateltu ajankohtaiseen avioliitto- ja parisuhdelakiin liittyen Kuopion seurakuntalehteen (Kirkko ja koti, 5.10.2007). Lehden keskiaukeamalla oli annettu tilaa Aslanin varapj Ari Puonnin eheytykseen keskittyvälle haastattelulle 60 %, Kankaanperän itsensä haastattelulle 30 % ja Yhteys-liikkeen Liisa Tuoviselle 10 %.

Kankaanperä arvelee, että Puonnin puheista voi aistia strategian muutoksesta kertovaa retoriikan muutosta, ja että muuten Puonti tuntuu olevan katkera Katrina Lumikallion tutkimuksesta ja raportista, jotka löytyvät Finnqueerista.

Olisiko näin? Tässä linkki Seta-foorumille, jolta on puolestaa on toimivat linkit Kirkko ja koti -lehden artikkeleihin:

http://keskustelu.seta.fi/viewtopic.php?p=229561#229561

Nimimerkki EllenD toteaa myöhemmin samassa viestiketjussa, että "retoriikka lienee muuttunut hieman sikäli, että Puonnilla on nyt aiempaa selvempi painotus siihen suuntaan, että "eheytymistä etsiville homoille ei löydy tukea". Se joukko erotetaan siten entistä selvemmin koko "homot"-joukosta. Se voi olla ihan hyväkin siirto. Mielestäni ongelma on vain siinä, että ei-heterokäyttäytymisen moraalinen tuomio ja rikkinäisyyspuhe ulotetaan kuitenkin sivulauseessa koko homot-joukkoon eikä vain niihin "eheytymistä etsiviin"."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mahdollisesti käy juuri niin, kuin etukäteen arvelinkin. Eheytystahoihin kohdistuva kritiikki vaikuttaa osaltaan siten, että niiden retoriikka tulee muuttumaan entistä hienovaraisemmaksi, mutta sama kaikkien ei-heterosti käyttäytyvien rikkinäisiksi luokitteleminen säilyy kuitenkin sen alla. Liekö se sitten parempi vaihtoehto kuin avoimempi ja aggressiivisempi rikkinäisyysjulistus? Retoriikan muutos saattaa yhtäältä vähentää pitkällä tähtäimellä aggressioita puolin ja toisin. Toisaalta eheytystahoihin kohdistuva sympatia ja kannatus voivat lisääntyä ajan mittaan, jos ne asettavat sanansa entistä pehmeämmin ja vetoavat samalla kokemaansa vääryyteen ( = eheytyskielteinen enemmistö estää pientä vähemmistöä saamasta kaipaamaansa tukea eheytymispyrkimyksilleen).

Ken ei jaksa linkistä linkkiin -ohjeita, tässä myös suorat linkit Kirkko ja koti -lehteen:

Puonnin haastattelu
http://www.kirkkojakoti.net/cgi-bin/linnea.pl?document=00011527

Kankaanperän haastattelu:
http://www.kirkkojakoti.net/cgi-bin/linnea.pl?document=00011529

Tuovisen haastattelu:
http://www.kirkkojakoti.net/cgi-bin/linnea.pl?document=00011528

9 kommenttia

Karinan huoli on mielestäni varsin aiheellinen. Eheytys-liike on saanut osakseen paljon torjuntaa ja Suomessa se on viime aikoina ollut selvästi sivussa. Mitä nyt Puonti yrittelee sitä pitää joten kuten näkyvissä. Edelleen ajattelen, että koko homma onkin meillä täällä Puontin ikioma juttu. Ketään muuta ei julkisuudessa näy. En otaksu, että se olisi valittu strategia.

USA:ssa lähentymistä homoliikkeisiin on jo ainakin pikkuisen yritelty. Retoriikkaa on selvästi pehmennetty. Tavoite on tulla vähemmän vaarallisen näköiseksi. Mikään ei siellä taustalla kuitenkaan muutu. Samat toimijat toimivat, mutta hieman eri tavoin.
  • 2 / 9
  • Napalmia
  • 12.10.2007, 11.27
Teidän ajattelunne on paranoidista. Kuinka paljon se perustuu todellisuuteen? Sitten siihen liittyy tämä " aggressio ". Tuolla toisessa keskustelussa ståhlström poisti valittamalla ylläpidolle ne viestit, joiden nojalla näkyi hänen omat kuvitellut salaliittoteoriansa. Eikö olekin mielenkiintoista? Minusta on. Tämä piirre toistuu koko ajan keskustelussa ja vain joidenkin ihmisten kirjoituksissa. Saahan sitä olla, en minä sitä kiellä, vaan kannatan mielipiteen vapautta. Jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Valtava vastarinta liittyy joidenkin sanojen käyttöön, jotka ovat tabu. Ne ovat tietenkin voimakkaan kieltämisen sävyttämät: sairas ja rikkinäisyys. Näitä sanoja ei koskaan saa yhdistää homoseksuaalisuus käsitteeseen. Kuitenkin kaikki ovat vain sanoja ja käsitteitä. Entä, jos joku romuttaisi homoseksuaalisuus määritelmän kokonaan ja väittäisi, ettei sellaista olekaan? Nyt ollaan menty siihen suuntaan, että " ollaan kaikki rikkinäisiä" ja " rakastamme kaikkea". Kohta ollaan pan sitä ja pan tätä. Silloin käsitteet ja rajat menettävät merkityksensä, jos niin käy.