Kolmiloikkaaja Senni Salmisen olympiaurakka alkamassa

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006
  • 1
Senni Salminen Paavo Nurmen kisoissa kesäkuussa (kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva)

Perjantaina 30.7.2021 klo 13.05 Imatralta kotoisin oleva Senni Salminen on kolmiloikan karsinnassa finalistiehdokkaana. Hänellä on jo Suomen ennätys 14,63. Imatran kaupunki nosti Senni Salmisen kunniaksi sateenkaarilipun Imatran urheilukentälle.

Luultavasti monet YLEn aamu-tv:n katsojat yllättyivät, kun aamuyön olympialähetys jatkui puoli tuntia aamu-tv:n ajalle ja sinä aikana esitettiin Senni Salmisesta henkilökuva sarjassa "Peruskallio". Senni Salminen aloitti urheilu-uransa Imatran Urheilijoiden yleisurheilukoulussa. Seuran voimamies Lauri "Lalli" Asikainen uskoi Sennin mahdollisuuksiin. Senni Salmisella oli pienestä pitäen vahva voittamisen tahto. Hänen kaksoisveljensä Kalle harrasti myös kolmiloikkaa. Dokumentin lopulla Imatran kaupungin johtaja saapui urheilukentälle ja yhteisvoimin nostettiin sateenkaarilippu urheilukentän salkoon. Senni Salminen on kertonut kamppailleensa aiemmin sukupuoli-identiteettinsä kanssa ja Imatran kaupunki halusi osoittaa tukensa nostamalla sateenkaarilipun Salmisen kotikentän salkoon.

Peruskallio: Senni Salminen | Peruskallio | TV | Areena | yle.fi

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Helsingin Sanomissa oli juhannuksen aikaan pitkä artikkeli Senni Salmisesta ja mielenhallinnasta. Kolmiloikassa yhdistyvät hypyt ja loikat. Kun kolmiloikkaaja ponnistaa lankulta, on hiekan alkuun matkaa 11 metriä. Paavo Nurmi -kisoissa kesäkuun 8. päivänä hyppy kantoi 14, 51. Siinä murskautui entinen Suomen ennätys 12 sentillä ja olympiaraja meni kolisten rikki. Seuraavalla viikolla Romaniassa tulos oli vielä parempi: 14,63. Se oli Euroopan kärkitulos.

Senni Salminen kertoi Helsingin Sanomissa, että hän puhui homoseksuaalisuudestaan ensin valmentajalleen ja sitten julkisesti instagram-tilillään. Hän oli kyllästynyt aina vastailemaan kysymyksiin poikaystävästään. Hän asuu nykyään Helsingin Kalliossa kumppaninsa kuvataiteilija Piiti Blomqvistin kanssa, ja Kalliossa asiaan ei ole kiinnitetty erityistä huomiota. Instagrammista lähti monta seuraajaa, mutta asian julkistaminen on ehkä vaikuttanut myönteisesti tuloskehitykseen. ”Haamuraja” on 15 metriä.

Mielenhallintaharjoittelu on auttanut voittamaan epäonnistumisen pelot. Arkielämä on samanlaista kuin muidenkin nuorten ihmisten. Elämän ei tarvitse olla mitenkään erityisen kurinalaista, mutta omaa oloa ja jaksamista on seurattava.

Helsingin  Sanomien artikkeli Senni Salmisesta
 

1 kommenttia

Hieno homma kokonaisuudessaan, ja Imatran kaupunki toimii todella upeasti.