Turku maalaa sateenkaaren värit Aurajoen ylittävälle Teatterisillalle korostamaan kaupungin arvoja suvaitsevaisuudesta ja vastuullisuudesta, kerrotaan kaupungin verkkosivuilla. Sateenkaari maalataan kesäkuun aikana ja se on paikallaan elokuun loppuun.
Sateenkaari tehdään Teatterisillan pinnassa olevaan taideteokseen, jonka on suunnitellut turkulainen kuvataitelija Jan-Erik Andersson. Andersson suunnittelee sateenkaaren nyt teokseensa koko sillan mitalle. Teos on kolmiosainen ympäristötaideteos Turun Linnantontun ja Valpuri Innamaan tarinallinen kohtaaminen, jossa sillan kantta koristaa koko matkaltaan graniittiornamenttikuvio. Teos valmistui yhtä aikaa sillan kanssa vuonna 1998.
Sateenkaari on tarkoitus spreijata siltaan yhdessä nuorten turkulaisten graffittitaiteilijoiden kanssa. Ennen sateenkaaren värien spreijaamista Teatterisiltaan, Turun kaupunki tarkastaa ja tutkii, että sateenkaari voidaan tehdä Teatterisiltaa ja taideteosta vaurioittamatta ja myös poistaa ympäristöystävällisesti. Maalaus poistetaan elokuun jälkeen spraymaalien poistamiseen tarkoitetun yrityksen toimesta.
Aiemmin Turussa järjestettyjen pride-tapahtumien yhteydessä Turussa Aurajoen ylittävä silta on valaistu sateenkaaren värein.
Turun sateenkaarisuojatie
Turkuun maalattiin sateenkaarisuojatie kaupunginteatterin eteen Itäiselle Rantakadulle teatterin aloitteesta tiistaina 8.6. Sateenkaaren väreillä teatteri ja kaupunki viestivät ennakkoluulottomuutta, suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa sekä tukivat seksuaalisuuden ja sukupuolen monimuotoisuutta. Sateenkaarisuojatie jouduttiin kuitenkin poistamaan poliisin pyynnöstä keskiviikkona 9.6. Poliisi katsoi että suojatie oli tieliikennelain vastainen. Sateenkaarisuojatien oli tarkoitus olla paikallaan kesän ajan.
Kun tieto suojatien poistamisesta levisi, alkoi monissa Suomen kaupungeissa katutaiteilu, jossa toreille ja jalankulkuväylille piirrettiin katuliiduilla sateenkaarisuojateitä. Näin on Turun lisäksi toimittu esimerkiksi Helsingissä.