Meksikossa poliisi otti kiinni rannalla suudelleet miehet - mutta vapautti nämä paikallaolleiden puututtua asiaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2
Kuvakaappaus verkossa levinneestä videosta

Meksikossa aseistautunut poliisi otti yleisellä uimarannalla kiinni kaksi keskenään suudellutta miestä. Miehet kuitenkin vapautettiin muiden rannallaolijoiden sännättyä poliisiauton luo ja vaadittua näiden vapauttamista.

Meksikon hlbti-järjestöissä kuohuttaneesta tapauksesta kertovat esimerkiksi PinkNews ja LGBTQ Nation.

Verkossa levinneessä videossa nähdään aseistetun poliisin työntävän toisiinsa käsiraudoilla kytkettyjä miehiä poliisiajoneuvoon. Pian joukko uima-asussa olevia ihmisiä ympäröi paikan estäen poliisia viemästä miehiä mukanaan, ja monet ilmoittavat äänekkäästi olevan homoja itsekin. Joitain minuutteja myöhemmin poliisi lopulta päätyi laskemaan kiinniottamansa miehet vapaaksi.

Tapahtumien jälkeen poliisi tiedotti, että kiinniotetut miehet olisivat harjoittaneet rannalla suuseksiä, ja että nämä otettiin kiinni julkisella paikalla tehdyn moraalittoman ja seksuaalisen toiminnan vuoksi.

Paikalla olleet kuitenkin kiistävät poliisin version tapahtumista, eivätkä rannalla aikaa viettäneet olleet havainneet merkkejä väitetystä seksuaaliaktista. Poliisin mukaan se toimi saamansa valituksen perusteella. Kaksi poliisia oli nähnyt miesten suutelevan ja sen jälkeen nämä palasivat paikalle kahden mönkijän ja aseistettujen poliisien kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Silminnäkijöiden mukaan kyse oli miesten homoseksuaalisuudesta ja suudelmasta. Poliisien kerrotaan käyttäytyneen kovakouraisesti ja perustelleen kiinniottoa sillä, että paikalla on perheitä lapsineen, eikä tällainen olisi sopivaa nähtävää heille. Poliisiauton ympärille kerääntyneet yrittivät vakuuttaa poliisia siitä, että mitään rikosta ei ollut tapahtunut.

Meksikolaiset hlbti-järjestöt vaativat puuttumista poliisien toimintaan.

Samaa sukupuolta olevien väliset intiimit suhteet ovat olleet Meksikossa laillista vuodesta 1871 lähtien ja viimeisen kahden vuosikymmenen aikana on säädetty monenlaisia hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaista asemaa parantavia lakeja. Maassa katolisella kirkolla ja sen edustamalla kristinuskolla on kuitenkin merkittävä valta ja latinalaisen Amerikan tapaan machokulttuurilla on merkittävä asema.

2 kommenttia

Ehkä pari vuosikymmentä sitten kävin sukulaisissa Mexico Cityssä ja sen jälkeen kiertelimme siellä muuallakin.

Saimme heti neuvon, että poliisiin ei pidä luottaa. Ei pidä mennä kysymään esimerkiksi tietä. Jos poliisi aikoo tulla puhuttelemaan, pitää poistua nopeasti. Meksikossa poliisit käyttäytyvät eri tavalla kuin Suomessa.

Syyksi kerrottiin se, että poliisi voi pidättää mistä tahansa syystä ja vaatia lunnaita, eli saada lisää pieneen palkkaansa.

Tuosta kokemastani on siis aikaa ja muutoksia on varmaankin tapahtunut. Uutisjuttu antaa kuitenkin kuvan, että poliisi Mexicossa saattaa edelleen käyttäytyä arvaamattomasti.
Meksikon matkallamme sattui ja tapahtui kaikenlaista. Montezuman kostolta, eli pahalta ripulitaudilta kuitenkin vältyimme.

Pistäydyimme myös Jukatanin osavaltiossa, eli Jukatanin niemimaalla. Yövyimme keskellä viidakkoa hienossa hotellissa. Hotellivieraita olimme vain me ja muutama muu. Henkilökuntaa enemmän kuin asiakkaita.

Olimme loikoilemassa uima-altaalla. Äkkiä hotellin ulkopuolelta kuului kova pamaus ja kivenpaloja sinkoili meidän suuntaamme. Henkilökunta syöksyi paikalle anteeksi pyydellen ja kertoen ettei se enää toistu. Voimme olla rauhassa. Kaverimme kuitenkin siirtyi hieman kauemmaksi aurinkoa ottamaan. Kuului toinen pamaus ja kiviä sinkoili suuntaamme. Kohtaan, jossa kaverimme oli hetkeä aikaisemmin loikoillut, osui miehen pään kokoinen kivenmurikka. Päätimme lopettaa auringon oton siihen paikkaan.