Meksikossa poliisi otti kiinni rannalla suudelleet miehet - mutta vapautti nämä paikallaolleiden puututtua asiaan (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 10.4.2021 7:58
Ehkä pari vuosikymmentä sitten kävin sukulaisissa Mexico Cityssä ja sen jälkeen kiertelimme siellä muuallakin.

Saimme heti neuvon, että poliisiin ei pidä luottaa. Ei pidä mennä kysymään esimerkiksi tietä. Jos poliisi aikoo tulla puhuttelemaan, pitää poistua nopeasti. Meksikossa poliisit käyttäytyvät eri tavalla kuin Suomessa.

Syyksi kerrottiin se, että poliisi voi pidättää mistä tahansa syystä ja vaatia lunnaita, eli saada lisää pieneen palkkaansa.

Tuosta kokemastani on siis aikaa ja muutoksia on varmaankin tapahtunut. Uutisjuttu antaa kuitenkin kuvan, että poliisi Mexicossa saattaa edelleen käyttäytyä arvaamattomasti.
Meksikon matkallamme sattui ja tapahtui kaikenlaista. Montezuman kostolta, eli pahalta ripulitaudilta kuitenkin vältyimme.

Pistäydyimme myös Jukatanin osavaltiossa, eli Jukatanin niemimaalla. Yövyimme keskellä viidakkoa hienossa hotellissa. Hotellivieraita olimme vain me ja muutama muu. Henkilökuntaa enemmän kuin asiakkaita.

Olimme loikoilemassa uima-altaalla. Äkkiä hotellin ulkopuolelta kuului kova pamaus ja kivenpaloja sinkoili meidän suuntaamme. Henkilökunta syöksyi paikalle anteeksi pyydellen ja kertoen ettei se enää toistu. Voimme olla rauhassa. Kaverimme kuitenkin siirtyi hieman kauemmaksi aurinkoa ottamaan. Kuului toinen pamaus ja kiviä sinkoili suuntaamme. Kohtaan, jossa kaverimme oli hetkeä aikaisemmin loikoillut, osui miehen pään kokoinen kivenmurikka. Päätimme lopettaa auringon oton siihen paikkaan.