Sateenkaariväki työelämässä ja asiakkaina -tietopaketti on julkaistu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2
Vähemmistöjen tietoisen huomioimisen on havaittu hyödyttävän yritystä.

Tiistaina julkaistu "Sateenkaariväki työelämässä ja asiakkaina" -tietopaketti antaa yrityksille apua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien huomioimisesta työpaikoilla.

Ihmisoikeusjärjestö Setan, Accenturen, IBM:n ja FIBSin kokoama tietopaketti sisältää tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä sekä niitä koskevasta keskeisestä lainsäädännöstä työelämässä, hlbtiq-sensitiivisestä johtamis- ja työkulttuurista, mainonnasta sekä eduista liiketoiminnalle.

- Aiheen kasvaneesta huomiosta huolimatta syrjintä, epäasiallinen kohtelu ja oman identiteetin salailu ovat yhä arkipäivää monelle seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvalle henkilölle, sanoo Setan koulutussuunnittelija Marita Karvinen asiaa koskevassa tiedotteessa.

Markkinointi & Mainonta -julkaisussa asiaa käsitellään Faktan uutispäällikkö Ninni Myllyojan "Saako teillä homo olla homo?" -kommenttikirjoituksessa asiaa. Hän toteaa tällaista tietopakettia yhä tarvittavan. Myllyoja toteaa suuryritysten olevan avainasemassa yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteuttamisessa, sillä ne työllistävät merkittävän määrän suomalaisia.

Myllyoja toteaa liian monen yrityksen yhä valitsevan asian suhteen hiljaisuuden ja monen yrityksen pitävän näkyvää tukea vähemmistöille maineriskinä. Hän muistuttaa vähemmistöjen tietoisen huomioimisen työpaikoilla hyödyttävän yritystä monin tavoin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tuen osoittamiseksi Myllyoja mainitsee useita keinoja: Stockmann, Clas Ohlson ja Burger King ovat tukeneet pride-tapahtumaa, Ikea esittää vähemmistöjä mainonnassaan arkisessa tilanteessa ja Accenturen työntekijät voivat valita henkilökorttiinsa sateenkaarinauhan. Hän mainitsee myös ravintoloiden sateenkaaridrinkit ja Finlaysonin Tom of Finland -tekstiilit sekä Nokian, joka on allekirjoittanut ensimmäisenä suomalaisyrityksenä YK:n suositukset liiketoiminnalle hlbti-vähemmistöjen oikeuksien tukemiseksi.

Myllyoja vielä huomauttaa, että vähemmistöön kuuluvia on paitsi työkavereina myös yhteistyökumppaneissa ja asiakkaissa.

Vuonna 2000 perustettu Finnish Business & Society (FIBS) on vastuullisen yritystoiminnan verkosto, voittoa tavoittelematon yhteiskuntavastuualan toimija, jonka tarkoituksena on edistää taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti vastuullista yritystoimintaa Suomessa.

2 kommenttia

Yritysmaailmassa on konservatiivipuolueet vahvasti vaikuttamassa, siitäkö tämä johtuu?

Pitää aloittaa sellaiset älä osta-kampanjat, niin eikö ääni muutu kellossa, kun tuotteet ei mene kaupaksi. Siis musta lista.
Itse olen pistänyt koko pienen sukuni voimalla boikottiin Vallila Interior Oy:n ja olen valmis tekemään saman muidenkin yritysten kohdalla, jotka toimivat vastoin minun omia eetisiä ajatuksiani.