Setan puheenjohtajaksi Sakris Kupila

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 4
Sakris Kupila (kuva: Seta)

Setan uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2019-2020 valittiin sunnuntaina Tampereella järjestön vuosittaisessa edustajakokouksessa Sakris Kupila. Hän on aiemmin toiminut Setan varapuheenjohtajana.

Humppilasta eli Kanta-Hämeestä lähtöisin oleva Kupila on vaikuttanut laajasti kansainvälisellä kentällä ja myös kotimaassa Amnestyn translakikampanjan keulakuvana. Lisäksi hän on ollut Väestöliiton aktiivi sekä toiminut Setan nuorisotoimikunnassa. Hän pitää tärkeimpinä kokouksen hetkinä työryhmiä, yleiskeskustelua sekä edustajistokokouksen sisäistä demokratiaa.

- Haluan Setan äänen hyvin kuuluviin ensi kevään vaaleissa ja vahvistaa yhteistyötä sekä muihin ihmisoikeustoimijoihin että jäsenjärjestöihin ja ehdottomasti saattaa translain kokonaisuudistuksen loppuun, kertoo Kupila puheenjohtajakautensa päätavoitteista.

Varapuheenjohtajiksi kahden vuoden kaudelle Kiti Kalliomäki Rovaniemeltä ja yhden vuoden kaudelle Alia Dannenberg Joensuusta. Hallitukseen valittiin Minna Heikkinen Kajaanista, Krister Karttunen Helsingistä, Petri Janhunen Jyväskylästä ja Markus Rekinen Helsingistä. Hallituksessa jatkavat vielä Petteri KeränenAmanda Majasaari ja Iina Särkkä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seta kertoo olevansa valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. Edustajakokous on Setan korkein päättävä elin, joka kokoontuu joka vuosi marras-joulukuun vaihteessa.

Päivitys klo 17.08: lisätty tieto muista hallituksen jäsenistä. Myöhemmin korjattu Setan tiedotteessakin virheellisessä muodossa ollut Krister Karttusen etunimi.

4 kommenttia

Aivan uutta tämäkin: radiouutisissa klo 15 kerrottiin Setan puheenjohtajavalinnasta. Setan puheenjohtajuus kelpaa jo uutiseksi.
En tosiaan muista, onko Setan puheenjohtajan valinta ollut aiempina vuosina uutisissa. Tällainen on sitä myönteistä arkipäiväistymistä, joka on paitsi mittari muutoksesta, myös myönteistä muutosta jouduttava asia.