Homojen puolesta USA:ssa toiminut lakimies teki polttoitsemurhan ja vetosi ympäristön puolesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 2

Homojen oikeuksien puolustajana tunnettu lakimies David S Buckel menehtyi sytytettyään itsensä tuleen puistossa New York Cityn Brooklynissä 14.4.18. Jättämässäään viestissä hän sanoi ennenaikaisen kuolemansa fossiilisten polttoaineiden kautta heijastavan, mitä olemme tekemässä itsellemme.

Viestimille toimittamassaan tiedotteessa hän totesi kunnioitettavien tarkoitusperien elämässä kutsuvan sellaisen läsnäoloa myös kuolemassa.

Avioliitto-oikeuksien jälkeen ympäristökysymyksiin keskittynyt lakimies viestitti, että ihmisten tulisi elää vähemmän itsekkäästi suojellakseen maapalloa. Han kirjoitti useimpien ihmisten nyt hengittävän fossiiilisten polttoaineiden pilaamaa ilmaa.

New York Timesin lauantaina aamuvarhaisella saamassa viestissä Buckel, 60, totesi, että maailman puolesta tarmokkaastikin toimivilla on vaikeaa saada muutosta aikaan. "Monet, jotka käyttävät elämänsä muiden auttamiseen, tajuavat, etteivät pysty muuttamaan heidän avuntarpeensa syitä", Buckel kirjoitti lisäten, ettei varojen lahjoittaminen organisaatioille riitä.

Buckel toimi aiemmin Lamda Legal -järjestön päälakimiehenä. Hän suunnitteli menettelyjä useisiin avioliittotasa-arvoa koskeneisiin oikeusjuttuihin mm New Jerseyssä ja Iowassa. Lähdettyään Lamdasta hän oli suuntautunut ympäristökysymyksiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Buckel oli päälakimies 90-luvun lopulla valmistuneen elokuvan "Boys Don't Cry" taustalla olleessa oikeudenkäynnissä Brandon vastaan Richardson County. Oikeus totesi paikallisen sheriffin jättäneen suojelematta Brandon Teenaa, kun tämä transsukupuolinen mies murhattiin Falls Cityssä, Nebraskassa. Teenaa filmissä esittänyt Hilary Swank sai Academy Awardin roolistaan.

Uutinen New York Timesissa

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Anonyymi
  • 16.4.2018, 13.58
tosi kurjaa, että joku kokee näin vahvasti voimattomuutensa asioiden parantamisen edessä. respect & rip.

asiasta kuudenteen, olisi kiva tietää joltain ympäristöspesialistilta, millainen ekoteko polttohautaus on verrattanuna perinteiseen maahan kaivamiseen? luulisi, että Buckel valitsi ympäristöystävällisimmän tavan lähteä. löysin äkkiseltään vain puun polttamiseen liittyvän laskelman, jonka mukaan puun mätäneminen on 1,8 kertaa pahempi kuin sen polttaminen ( http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156717-puun-poltto-ja-hiilip%C3%A4%C3%A4st%C3%B6t ). pitääkä tämä edes paikkaansa ja onko sama myös ihmisen kohdalla?
Kovin surullinen tapahtuma. Hän ehti tehdä paljon homojen puolesta. Hän ehkä näki kuinka huonolla tolalla ympäristöasiat ovat USA:ssa ja muuallakin maailmassa.

***

Puun ja ihmisen vertaaminen ekologiselta kannalta tuntuu hiukan vaikealta. Ihmisessähän vettä on peräti 50-70%.

Wikipediassa ihmisen tuhkauksesta kerrotaan sen tapahtuvan nykyaikaisissa krematorioissa öljyä tai polttokaasuja polttaen 870-980 C kuumuudessa. Tuhkaukseen kuluu aikaa tunti per 50 painokiloa kohden. Polttoöljyä kuluu 110 litraa. Hiilidioksidia vapautuu ilmaan 240 kg.

Tuhkausta pidetään ympäristöystävällisenä siksi, että vaarallisia aineita, kuten elohopeaa, poistetaan paremmin nykyaikaisessa krematoriossa, kuin arkkuhautauksessa, jossa kaikki vaaralliset aineet päätyvät maaperään.