Entistä useampi yritys ja muu toimija on lähtenyt tukemaan yhdenvertaisuutta Helsingin pride-viikolla tuomalla yrityksen viestinnässä esiin sateenkaarilipun värit. Moni iloitsee kannanotosta yhdenvertaisuuden puolesta, mutta eivät kaikki.
Esimerkiksi Helsingin Stockmann on liehuttanut sateenkaarilippuja sekä Aleksanterinkadun pääsisäänkäynnillä että Mannerheimintien sisäänkäynnillä. Sateenkaariliput liehuvat myös taidemuseo Ateneumilla - ja monissa muissakin kohteissa.
Jotkut brändit ovat muuttaneet pride-tapahtuman ajaksi sosiaalisen median sivunsa ulkoasua sateenkaaren väreihin.
Esimerkiksi matkapuhelinoperaattorit Elisa ja Telia ovat muuttaneet Facebookissa logonsa sateenkaaren väreihin. Molempien operaattoreiden sivuilla on paitsi myönteisiä kommentteja, myös kiukkuisia viestejä heiltä, joiden mielestä puhelinoperaattoreiden ei pitäisi ottaa kantaa tällaisiin asioihin. Jotkut suuttuneet ovat ilmaisseet irtisanoneensa tai irtisanovansa liittymänsä ja vaihtavansa toiselle operaattorille - ennen kuin ovat edes huomanneet kilpailijan olevan yhtä sateenkaareva. Joissain huomioissa on todettu kolmannen operaattorin - DNA:n - olevan logonsa pinkin värityksen vuoksi pysyvästi liian homomyönteinen.
Kaikki kolme suomalaista matkapuhelinoperaattoria ovat jo aiemmin ilmaisseet tukensa hlbti-vähemmistöjen yhdevertaisuudelle ja esimerkiksi sukupuolineutraalille avioliittolainsäädännölle - ja kaikki kolme ovat myös kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan keväällä laatimalla "homorummutukseen" syyllistyneiden yritysten mustalla listalla.
Kansanedustaja laati mustan listan ´homorummuttajista´ ja rasismin vastustajista