ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kansanedustaja laati mustan listan "homorummuttajista" ja rasismin vastustajista

Sami Mollgren • 26.04.2017 15:20 • 25 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (kuva: eduskunta)
Perussuomalainen kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala on laatinut 24.3. julkaistun blogikirjoituksensa yhteyteen luettelon yrityksistä ja yhteisöistä, joita hänen mielestään pitää tarkkailla "mahdollisen poliittiseen mielipiteeseen perustuvan syrjinnän osalta".

Saarakkala katsoo erityisesti taannoin käydyissä avioliittolakikeskusteluissa sukupuolineutraalia avioliittolainsäädäntöä kannattaneiden toimineen epärakentavalla tavalla.

- Oikein tunsi, miten perinteistä avioliittokäsitystä monipuolisesti puolustavat tahot joutuivat suoranaisen vihan, pilkan ja ivan kohteiksi. Kyse oli homorummutuksesta, jolla yritettiin vaientaa kaikki kulttuurinen, historiallinen ja älyllinen argumentointi sukupuolineutraalisuutta vastaan, kirjoittaa Saarakkala.

Saarakkalan mielestä rasismi on potentiaalinen uhka yhteiskunnalliselle koheesiolle, mutta homorummutus ei, sillä hän katsoo homorummutuksen jo uhanneen ja uhkavan parhaillaankin yhteiskunnallista koheesiota. Saarakkala toivoo, "että ilmiö saadaan kuriin tai laantuu, nyt kun homorummuttajat ovat saaneet, mitä ovat halunneet". Jäljet kuitenkin pelottavat Saarakkalaa.

Sukupuolineutraalia avioliittolainsäädäntöäkin vastustava Saarakkala on aiemmin esittänyt huolensa myös esimerkiksi siitä, miten sukupuolineutraalisuuden vallatessa alaa yleiset peseytymis- ja saunatilat järjestetään.

Saarakkala myös pohtii kirjoituksessaan, syrjivätkö "homorummutukseen" osallistuneet yritykset "homoavioliittoja vastustavia henkilöitä". Kirjoituksensa loppuun Saarakkala on lisännyt aakkostetun listan useammasta sadasta hänen mukaansa tarkkailtavasta yrityksestä ja yhteisöstä. Luettelossa olevat toimijat ovat ottaneet kantaa yhdenvertaisuuden puolesta, esimerkiksi tukemalla Tahdon2013-kansalaisaloitetta tai ovat muuten olleet näkyvästi esillä tasa-arvoisen avioliittolain tukijoina.

Käsitteen "homorummutus" takana on kansanedusta Raimo Vistbacka (ps), joka käytti ilmaisua eduskunnassa parisuhdelakiesityksen toisessa käsittelyssä 25.9.2001. Avioliittolain uudistusta käsittelevän keskustelun yhteydessä sen otti vuonna 2014 uudelleen esiin perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Sittemmin näyttelijä ja kirjailija Antti Holma on vitsaillut "homorummutuksella" sosiaalisessa mediassa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Heh Heh, on Vesa-Matilla iso huoli tasa-arvon toteutumisesta. Me ainakin olemme todella ylpeitä, että yrityksemme on päässyt Amnestyn ja muiden tasa-arvon puolustajien kanssa samalle listalle.
Juha Kumara / Bieder Kukkakaupat
   (ei rekisteröitynyt) • 26.04.2017 16:22
Ehkä tämä Saarakkalan tempaus saa useammatkin yritykset julistautumaan hlbti- ja yhdenvertaisuusmyönteiseksi. Saarakkalasta saavat oivan ja tehokkaan tiedonlevitysvälineen.
  smo • 26.04.2017 16:25
No tämähän on mitä parhainta mainosta näille yrityksille ja suoranainen kehoitus julistaa oma yritys mahdollisimman tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta kannattavaksi.

Hyvin pieni marginaali ääriöyhöttäjiä jakaa Saarakkalan maailmankuvan, kun taas arvoliberaalin maailmankuvan jakaa lähes kaikki suomalaiset. Varsinkin ne, jotka asuvat kaupungeissa ja joilla eniten on juuri varaa kuluttaa näihin yrityksiin.

Jos joku sosiaalituilla elävä Saarakkalan sielunveli Jarmo 62v jostain Lapualta vilkaisee listaa niin tuskinpa siellä on mitään yritystä missä tämä olisi aiemmin käynytkään saati sitten että hänellä edes olisi varaa muuhun kuin S-marketin alennustuotteisiin :-D

Menee samaan sarjaan kuin persunuorten tyttö-poika -kampanja, joka oli kenties paras ihmisoikeusteko transihmisten hyväksi viimeiseen vuosikymmeneen kun asia ja epäkohdat sekä suora transfobia tulivat kaikkien tietoisuuteen ja saivat suurimman osan kansasta valistuneiksi epäkohdista ja vaatimaan parannuksia transihmisille ja lainsäädäntöön :D Persut ne ei vain osaa.
  ._. • 26.04.2017 16:53
Voihan herttanen sentään!

Ei näytä Saarakkala tajunneen tehneensä listallaan palveluksen sille asialle, jota hän vastustaa.

Huomasin, että siellä ovat meidänkin firmamme. Hyvässä seurassa olemme.
  JuhaniV • 26.04.2017 20:46
Lainaus Saarakkalan kirjoitelmasta...

"Mahdollisen poliittiseen mielipiteeseen perustuvan syrjinnän osalta tarkkiltavat yritykset/yhteisöt"

Tarkkiltavat?

Mit vit?
  Makla (ei rekisteröitynyt) • 26.04.2017 23:53
Saarakkalaa kiinnostaa uskomattoman paljon homomiehet!
  Tintte (ei rekisteröitynyt) • 27.04.2017 00:32
Valehtelija ja agitoija. Täysin perätön juttu ja keksitty. Kuka nyt nykyaikana työhaastatteluissa kysyy perinteisistä tai mistään. Mutta tämä onkin homofobinen veto homoja vastaan, ettei kukaan palkkaisi homoja.
  Kolmoisritti • 27.04.2017 01:06
Ja tämänkin listan vuoksi yhä useampi palkkaa mietittyään asioita. Tällaisten saarakkaloiden ja aatetovereidensa toiminnan ansiosta laajemminkin päästään kurkistamaan, miten pihalla ovatkaan. Eletään hienoja aikoja.
  smo • 27.04.2017 06:49
Tintte, mites se vanha sanonta menikään: siitä puhe, mistä pula...... ja Saarakkalalla ilmeisesti ihan infernaalinen pula, sillä ton listan tekemiseen on kyllä aikaa ja enegiaa palanut. Noh, yrittänyttä ei panna...ööö eiku laiteta :-)
  pekka.punavuori • 27.04.2017 10:25
Saarakkalan listalta löytyy yllättäen Manns'Street, Cafe cavalier, muutama seksuaalista tasa-arvoa ajava yhdistys, Väestöliittokin oli päätynyt sinne. Tuo mies ei taida olla ihan terve?
  Jacob (ei rekisteröitynyt) • 27.04.2017 10:55
Ja tämänkin scheissen Saarakkala sai suollettua nettiin suomalaisen, homorummutusta harrastavan operaattorin kautta. :D Oh the irony.

Myös tietokoneen ja älypuhelimen käytöstä on Saarakkalan parempi luopua; Google, Microsoft ja Apple tukevat kaikki tasa-arvoa.

Hienoa kuitenkin nähdä, että kansanedustaja osaa käyttää aikansa hyödyllisesti! Not.
  ettäsemmonenedustaja (ei rekisteröitynyt) • 27.04.2017 12:29
Aika ironista :D
  Didact (ei rekisteröitynyt) • 27.04.2017 15:28
Saarakkalan listän firmoista ostan vastedes tuotteita, jotka on tuotettu listän yrityksissä.
HIENOA!
  oscari • 27.04.2017 22:26
Semmoista se on noilla helluntailaisilla persuilla, kauhia puute siitä äiti-jumalasta, kun joutuvat jumaloimaan vain miestä niin että ottaa hänelläkin pohojalaasen uskovaisluannon päälle niin maan pirusti :D
Toki onhan se tuo maahanmuuttaja-helluntailaisuus niin pakanallista ja luonnotonta, verrattuna suomenuskonkin luonnonmukaisempiin perinteisiin.

Kas kummaa kun "homorummutus"-listaltaan uupuuvat helluntailaiset ja persut, vaikka ovat asian suhteen useinkin äänessä ts älämölöömässä.

Oliskohan hänellä myös lapsiperheellisenä jotain bisesuaalisia taipumuksia, kun homomiesten rakkaus närästää, vaikka luulisi onnellinen olevan vaimonsa kanssa.

Vai onko hän vain Venäjän iäisyys-opin tai Saudi-arabian wahhabistien lakeija?

Kommenttia muokattu: 27.04.2017 klo 23:12
  human • 27.04.2017 22:53
Monilla meistä onkin kovin epävarma olo kun sukuelin alkaa reagoida silloin, kun ei oppien mukaisesti pitäisi. Silloin on tärkeintä huutaa kovaa, että MINÄ EN AINAAKN OLE HOMOOOOOO! Ja jos jöpötys näkyy, pitää nopeasti kuoraista jotakuta naispuolista by the kissimirri.
  Jokuärsyttävärunkku (ei rekisteröitynyt) • 27.04.2017 23:19
Setan varapuheenjohtaja Aleksi Koivisto, joka on Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin ja opiskelee tällä hetkellä Vaasan yliopistossa, toteaa Saarakkalan tuottaneen lakeuksien lapsellisimman blogikirjoituksen:
www.ilkka.fi
Listalla olevat pohjalaisyritykset pitävät Saarakkalan kirjoitusta asiattomana ja surkuhupaisana:
www.pohjalainen.fi

On se sitten kumma, että persujen typerehtiminen ei vähene, vaikka kannatus on romahtanut alle puoleen. Eräs toinen persukansanedustaja puolestaan kitisee siitä, että joissain valtion oppilaitoksissa on yhteisvessoja, joihin kuulemma syyllinen vihervasemmiston lisäksi on kokoomus. Persuedustajien pösilöinnistä enemmän toisessa yhteydessä.

Kommenttia muokattu: 28.04.2017 klo 00:52
  Havainnoija • 28.04.2017 00:47
Nyt kun on näitä uusia ministereitä, niin pitäisiköhän lisätä määrää vielä yhdellä? Saarakkalasta voitaisiin tehdä homorummutustarkkailijaministeri.
  smo • 28.04.2017 06:14
Tämä Saarakkalan "rasismin vastustus" ei huolestuta ketään?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 28.04.2017 11:51
Sinänsä siinä ei ole mitään uutta, että persu saa rakkuloita tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistyessä. Kyllä ne ajan myötä kuivuvat.
  Markku Toivonen (ei rekisteröitynyt) • 28.04.2017 12:34
Vesa-Matti on saanut jonkun päähänpiston joskus nuorena😗
  Madis (ei rekisteröitynyt) • 28.04.2017 23:34
Se hänen "nuoruuden päähänpistonsa" lienee helluntailaisuus, joita persuissa on korostuneen paljon - vs. kepun lestadiolaiset. helluntailaisillahan ei oikein globaalistikaan uskonnolliset kyvyt riitä lähimmäisenrakkauteen seksuaalivähemmistöjä kohtaan. helluntaisiahan oli myös Nokia mission taannoinen johtaja, joka saarnasi homotuomioitaan, mutta sitten akkamiehenä hän paljastuikin kiinnostuneeksi myös nuoristamiehistä - nykyisinhän hän on puuhannut sitten taas Sleyn nuorisotyön parissa ...

Vaikuttakohan tuo persu-uskovaiskristitty Sampo Terhon joutuminen kulttuuriministeriksi mahdollisesti haitallisesti hlbt-kulttuurinkin tukiasemaan? Onkos epäsuomenuskoisella kulttuuriministerillä vaikutusta tuohon puoleen tukien yms jaossa mm. kuoroille ja teatteriryhmille?

Ai mutta nimim. Zephyrhän meni taas ihan bikkaisen sekaisin helluntailais-homofobi-persusta ;)

Kommenttia muokattu: 30.04.2017 klo 15:32
  human • 30.04.2017 00:37
Korjaus: Tämä Saarakkalan lanseeraama "rasismin vastustajat" ei huolestuta ketään?

"--meni taas ihan bikkaisen sekaisin helluntailais-homofobi-persusta ;)"

Ja biibbolan vaari Humaseksuaali on muuten vain sekaisin eri määritelmistä? Ilmeisesti b-kirjaimen käyttö vihjaa nimimerkin tai tämän mielipiteiden olevan joten "bilalla" - eli mielestäsi bisksuaaleissa on jotain vikaa. Käytät tätä eriarvoistavaa "retoriikkaa" usein kirjoituksissasi kun olet tullut loukatksi. Onko tämä sitä homokulttuuria jota täällä peräänkuulutat?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 30.04.2017 14:42
  Irokeesi • 01.05.2017 10:52
Miten tuollainen lista syntyy? V: pitää vuosikausia seurata mediaa ja kirjata kaikki tahot muistiin jotka sanovat jotain positiivista seksuaalivähemmistöistä. Kieltämättä aika erikoinen harrastus Saarakkalalla. Mies näyttää olevan erityisen kiinnostunut..... ;-)

Tuolta listalta puuttuu muuten poliisi ja puolustusvoimat. Molemmat organisaatiot ovat sitoutuneet ohjeissaan tasa-arvoon ja molemmista löytyy seksuaalivähemmistöjä työntekijöinä. Että pistäppäs Saarakkala nämäkin synninpesät listalle.
   (ei rekisteröitynyt) • 01.05.2017 20:31
Mä olen tosi iloinen ICT-tuki meidän firma; Mannerheimin Lastensuojeluliitto on päässyt ansioituneiden listalle.

Kommenttia muokattu: 02.05.2017 klo 21:02
  FIN-Ilkka • 02.05.2017 20:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy