Perussuomalainen kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala on laatinut 24.3. julkaistun blogikirjoituksensa yhteyteen luettelon yrityksistä ja yhteisöistä, joita hänen mielestään pitää tarkkailla "mahdollisen poliittiseen mielipiteeseen perustuvan syrjinnän osalta".
Saarakkala katsoo erityisesti taannoin käydyissä avioliittolakikeskusteluissa sukupuolineutraalia avioliittolainsäädäntöä kannattaneiden toimineen epärakentavalla tavalla.
- Oikein tunsi, miten perinteistä avioliittokäsitystä monipuolisesti puolustavat tahot joutuivat suoranaisen vihan, pilkan ja ivan kohteiksi. Kyse oli homorummutuksesta, jolla yritettiin vaientaa kaikki kulttuurinen, historiallinen ja älyllinen argumentointi sukupuolineutraalisuutta vastaan, kirjoittaa Saarakkala.
Saarakkalan mielestä rasismi on potentiaalinen uhka yhteiskunnalliselle koheesiolle, mutta homorummutus ei, sillä hän katsoo homorummutuksen jo uhanneen ja uhkavan parhaillaankin yhteiskunnallista koheesiota. Saarakkala toivoo, "että ilmiö saadaan kuriin tai laantuu, nyt kun homorummuttajat ovat saaneet, mitä ovat halunneet". Jäljet kuitenkin pelottavat Saarakkalaa.
Sukupuolineutraalia avioliittolainsäädäntöäkin vastustava Saarakkala on aiemmin esittänyt huolensa myös esimerkiksi siitä, miten sukupuolineutraalisuuden vallatessa alaa yleiset peseytymis- ja saunatilat järjestetään.
Saarakkala myös pohtii kirjoituksessaan, syrjivätkö "homorummutukseen" osallistuneet yritykset "homoavioliittoja vastustavia henkilöitä". Kirjoituksensa loppuun Saarakkala on lisännyt aakkostetun listan useammasta sadasta hänen mukaansa tarkkailtavasta yrityksestä ja yhteisöstä. Luettelossa olevat toimijat ovat ottaneet kantaa yhdenvertaisuuden puolesta, esimerkiksi tukemalla Tahdon2013-kansalaisaloitetta tai ovat muuten olleet näkyvästi esillä tasa-arvoisen avioliittolain tukijoina.
Käsitteen "homorummutus" takana on kansanedusta Raimo Vistbacka (ps), joka käytti ilmaisua eduskunnassa parisuhdelakiesityksen toisessa käsittelyssä 25.9.2001. Avioliittolain uudistusta käsittelevän keskustelun yhteydessä sen otti vuonna 2014 uudelleen esiin perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Sittemmin näyttelijä ja kirjailija Antti Holma on vitsaillut "homorummutuksella" sosiaalisessa mediassa.