Aamulehden tori-liite kertoo nettisivuillaan (8.4.2009) Tampereen homobaareista.
Varsinaisesti artikkelissa käsiteltiin sitä, mahtuuko Tampereen kokoiseen kaupunkiin kolme homobaaria. Esimerkiksi Suomen Fab5:sta tuttu Gekko arvioi, että paikat ovat sen verran erilaisia - että mahtuu. Mixein vetäjä Ari Mäkinen arvioi toisin; väkeä ei ole tarpeeksi niin monelle.
Toisaalta joissain puheenvuoroissa sanottiin, että Tampereen homobaareissa pyörii myös heteroenemmistöä, joten pelkästään "pinkin rahan" varassa ei tarvitse olla. Helsingissä tapahtunut homoasiakaskunnan kato homobaarien heteroasiakaskunnan ryntäyksen myötä ei ole artikkelissa haastateltujen mukaan tapahtumassa Tampereella.
Mixei, Pink ja Blue Oyster Bar esiteltiin.
Tuorein baareista on viime syksynä startannut Blue Oyster Bar. Baari toi myös Tampereelle homoterassin.
Pari vuotta toiminut Pink puolestaan on perinteisempi biletyspaikka ja siellä viihtyvät julkkiksetkin. Pink on profiloitunut "heteroystävälliseksi homobaariksi".
Mixei on Tampereen ja koko Suomen vanhin homobaari, joskin se on matkan varrella kerran muuttanut. Nyt Mixeihin on tulossa dark room - Mäkisen mukaan keskieurooppalaiseen ravintolatyyliin - eroottisten videoiden katseluun ja lihan ilojen toteuttamisen tyyssijaksi. Heteroasiakaskunnan reaktioihin hän vastaa ennakkoon tähdentämällä ettei pimeään huoneeseen ole pakko mennä. Mäkinen kertoo haluavansa vessat takaisin alkuperäiseen käyttötarkoitukseen. Helsingissä vastaavaa pimeää tilaa löytyy ainakin Hercules-homoyökerhosta.
Artikkelissa valotettiin myös homojen yöelämän historiaa kaupungissa; Merirosvobaari eli Merkkari mainittiin, kuten myös Näsilinnankadun Hospital ja naisten paikka Niceplace 1990-luvun alussa. Vuosikymmeniä sitten sateenkaariväki saattoi tavata toisiaan matalalla profiililla Tillikassa ja satunnaista seuraa saattoi löytyä Rajaportin saunasta.