Homokielteisiä ja sovinistisia kommentteja esittänyt nyrkkeilijä halutaan pois Vuoden urheilija -äänestyksestä

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 3
Tyson Fury poseeraa WBA:n, IBF:n, WBO:n ja IBO:n vöiden kanssa voitettuaan nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestaruuden Saksan Düsseldorfissa 29.11.2015. © Martin Meissner / AP-Photo / Lehtikuva

Kymmenet tuhannet vastustavat raskaan sarjan nyrkkeilijä Tyson Furyn Vuoden urheilija -ehdokkuutta. Homokielteisiä ja seksistisiä kommentteja laukonut nyrkkeilijä halutaan adressin voimin pois BBC:n julkaisemalta ehdokkaiden listalta. Sunnuntaihin mennessä adressin on allekirjoittanut tähän mennessä noin 60 000 henkilöä.

BBC perustelee Furyn mukanaoloa listalla sillä, että äänestettävät on valittu ainoastaan urheiluun liittyvien ansioiden perusteella. Kriitikoiden mielestä urheilijat kuitenkin ovat roolimalleja ja mielipidevaikuttajia, ja tässä tapauksessa annettaisiin tilaa syrjivien asenteiden levittämiselle. Jo ennen BBC:n ehdokaslistan julkaisemista Fury oli aiheuttanut kommenteillaan kriittistä keskustelua.

Furyä pidetään vakaumuksellisena Raamatun Vanhan testamentin opetuksen seuraajana. Fury odottaa maailmanloppua: Daily Mailin haastattelussa hän arveli sen olevan tulossa lähivuosina. Furyn mukaan paholainen tulee maan päälle kolmen asian - homoseksuaalisuuden, abortin ja pedofilian - tultua lailliseksi.

Fury on myös puhunut naisurheilijoista ja yleisemminkin naisista vähättelevään sävyyn. Hänen mielestään "naisen paras paikka on keittiössä ja selällään -- tekemässä minulle kupposen hyvää teetä". Fury myös totesi vaimostaan, että "joskus hän tarvitsee alakoukun, joskus ei".

Britannian nyrkkeilyn lajineuvoston on määrä keskustella Furyn sanomisista keskiviikkona.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Huolimatta sanomisistaan Fury kieltää olevansa homofobinen. Sky Sport Newsille antamassaan kommentissa hän kertoo olevansa tietoinen lehtien kirjoittelusta ja haluavansa tehdä tiettäväksi, ettei ole homofobinen.

- Minulla on homoseksuaaleja ystäviä, enkä tuomitse heitä heidän seksuaalisuutensa vuoksi. Kommenttini, joita kenties olette lukeneet, ovat Pyhistä Kirjoituksista, sanoi Fury.

Hän kertoo myös olevansa tietoinen asemastaan nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestarina ja sen tuomasta vastuusta. Hän toteaa myös olevansa tietoinen asemastaan roolimallina ja toivoo olevansa urheilulajinsa myönteinen lähettiläs monien vuosien ajan. Fury kuitenkin toteaa Twitterissä, ettei ole paras roolimalli kaikille lapsille. Hänen mielestään palkinnon voisi antaa jollekin, joka sitä arvostaa.

Britanniassa kuten useissa muissakin länsimaissa on vuosien ajan tehty työtä urheilun piirissä esiintyvien homokielteisten, rasististen ja syrjivien ilmiöiden vähentämiseksi.

Vuonna 1988 syntynyt brittiläis-irlantilainen, nykyään Isoa-Britanniaa edustava Tyson Fury voitti nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestarin tittelin ukrainalaisnyrkkeilijä Vladimir Klytškolta marraskuussa tuomarien yksimielisellä pistetuomiolla Saksan Düsseldorfissa. Furyn isä nimesi poikansa Tysonin tunnetun nyrkkeilijän Mike Tysonin mukaan. Fury on ollut vaimonsa Parisin kanssa naimisissa seitsemän vuotta.

BBC:n äänestyksen voittaja on määrä palkita 20. joulukuuta. Ehdokkaana Furyn lisäksi ovat Jessica Ennis-Hill, yleisurheilu, Mo Farah, yleisurheilu, Greg Rutherford, yleisurheilu, Andy Murray, tennis, Lewis Hamilton, formulat, Lucy Bronze, jalkapallo, Chris Froome, pyöräily, Lizzie Armitstead, pyöräily, Adam Peaty, uinti, Max whitlock, voimistelu sekä Kevin Sinfield, rugby.

Iltalehti: Kymmenettuhannet vastustavat Tyson Furyn Vuoden urheilija -ehdokkuutta
PinkNews: British Boxing Board of Control to discuss Tyson Fury´s gays and paedophilia comments
Change.org: The BBC should remove homophobic Tyson Fury from Sports Personality of the Year shortlist

3 kommenttia

"Herätyskristillinen Fury sanoi taannoin Mail on Sunday -lehden haastattelussa, että kolme asiaa pitää tapahtua ennen kuin saatana tulee kotiin. ”Yksi niistä on homoseksuaalisuuden laillistaminen kaikissa maissa, yksi on abortti ja kolmas on pedofilia. Kuka olisi uskonut 50–60-luvuilla, että kaksi ensimmäistä laillistettaisiin”, Fury sanoi."

Noista kaksi ensimmäistä, tervehenkistä, on laillistanut valtio.
Kolmannen, epätervehenkisen, on laillistanut keskuudessaan herätys-kristillinen uskomus.


"Fury on kiistänyt olevansa homofobinen tai seksistinen ja sanoi, että hänen näkemyksensä lähinnä heijastelevat raamattua."

Valitettavasti tuo raamattu on täynnänsä saatanallisia säkeitä.
Siellähän ei ole edes yhtään ilosanomaa, ei yhtään hersyvän hauskaa kertomusta, eikä yhtään hyvää vitsiäkään.

Mutta huonoa seksismiä raamatussa riittää
https://en.wikipedia.org/wiki/Incest_in_the_Bible#Specific_incestuous_relationships_in_the_Bible
  • 2 / 3
  • Furyn mielipide
  • 17.1.2016, 23.44
Eikös se Fury sanonut vain mielipiteensä, ei kai se niin kauheaa ole. Onhan se homostelu luonnotonta monen muunkin mielestä, miksi pitäisi muuttaa mielipidettään mielistelläkseen ihmisiä jos ei ole samaa mieltä? Eihän Fury haukkunut ketään eikä nimitllyt ketään sanoi vain raamatun kannan että homous on luonnonvastaista ja niinhän siellä sanotaan.