Tom of Finland -postimerkit tulevat myyntiin maanantaina 8. syyskuuta. Postimerkit julkaistaan maanantaina järjestettävässä ensipäiväntilaisuudessa Postimuseossa. Lauantaina museossa avattiin Tom of Finland -aiheinen näyttely. Museo sijaitsee museokeskus Vapriikissa Tampereella.
Leimaajat ovat paikalla tilaisuuden ajan, kello 11-17. Lisäksi merkkien suunnittelijat ovat paikalla signeeraamassa asiakkaiden lähetyksiä kello 12-14.
Posteihin ja verkkokauppaan tulee myyntiin myös Tom of Finland -lahjapakkaus, jossa on postimerkkiarkin lisäksi kolme postikorttia.
Tom of Finland -postimerkkiarkki on ollut ennakkomyynnissä verkkokaupassa huhtikuusta asti. Kiinnostus postimerkkejä kohtaan on ollut Itellan mukaan poikkeuksellisen suurta. Kun merkit tulivat ennakkomyyntiin, kaatui Postin verkkokauppa kapasiteetin loputtua.
Postimerkit ovat saaneet Itellan mukaan medioissa, verkkojulkaisuissa ja sosiaalisessa mediassa enemmän kansainvälistä huomiota kuin mikään muu postimerkki maailmassa aiemmin.
- Itella on saanut merkeistä enimmäkseen positiivista palautetta ja niiden julkaisua on pidetty yleisesti ennakkoluulottomana ja rohkeana, mutta merkkien sisältämää homoerotiikkaa on myös paheksuttu, kerrotaan Itellalta.
Seta ry myönsi kesäkuussa 2014 Itellalle Tom of Finland -postimerkeistä Asiallisen tiedon omena -kunniamaininnan. Seta pitää merkkien julkaisemista merkittävänä kulttuuritekona ja esimerkkinä siitä, miten yritys voi hyödyntää liiketoiminnassaan myönteisesti seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta.
Salaisuuksin suljettu - kirjeiden Tom of Finland -näyttely Tampereella
Lauantaina 6.9. avattiin Tampereella Postimuseossa Touko Laaksosen henkilökuvaa laajentava näyttely Salaisuuksin suljettu - kirjeiden Tom of Finland. Näyttelyssä esitellään Laaksosen vilkasta kirjeenvaihtoa aina 1940-luvun alusta kuolinvuoteen 1991 saakka. Näyttely on esillä museokeskus Vapriikissa Tampereella uudessa Postimuseossa 29.3.2015 saakka.
Touko Laaksonen (1920-1991) aloitti taiteilijauransa Tom of Finlandina jo 1950-luvulla, kun hänen homoeroottisia piirroksiaan alettiin julkaista alan lehdissä maailmalla. Ennen kokopäiväisen taiteilijan uraansa monilahjakas Laaksonen toimi sotilaana Suomen jatkosodassa, ravintolamuusikkona, säestäjänä ja mainospiirtäjänä. Vapaaksi taiteilijaksi hän ryhtyi vuonna 1973 saatuaan mainetta taidenäyttelyissä eri puolilla maailmaa.