Joulukuun lopulla Irlannissa syntyi kohu siitä, että kun Ison-Britannian markkinoilla Coca-Colan uudessa Reasons To Believe -mainoskampanjaan kuuluvassa tv-spotissa esiintyi samaa sukupuolta oleva pari häähumussa, nähtiin Irlannin markkinoilla sen asemesta muuta.
Asiaa puitiin laajasti sekä perinteisissä tiedotusvälineissä että ns. sosiaalisessa mediassa. Lehtitietojen mukaan homoparin jättämistä pois Irlannin markkinoilla nähdystä mainoksesta perusteltiin tuolloin sillä, etteivät Irlannissa samaa sukupuolta olevat parit voi solmia avioliittoa.
Suomessa näytettävässä versiossa ei Irlannin tapaan myöskään nähdä homoparia. Coca-Cola Suomen viestintäpäällikkö Théa Natri kertoo, että mainoksesta ei ole olemassa yhtä alkuperäistä versiota. Sen sijaan hänen mukaansa mainos koostuu useasta lyhyestä tarinasta, jotka esitetään toisiinsa liittyvinä kuvapareina: toinen kuvista ilmentää negatiivista ajattelua ja toinen positiivista.
Ranneliike.netissä tammikuun 2013 lopussa julkaistun asiasta kertovan jutun lukijakommentteihin 7. tammikuuta 2014 jätetyssä kommentissa Coca-Cola Suomi halusi perustella sitä, millä perusteella ratkaisu kohtauksen valinnasta on tehty:
"Mainos käsitelee useita teemoja ja keskustelussa oleva filmikohta liitty suvaitsevaisuuteen, erilaisten ihmisten kunnioittamiseen ja syrjimättömyyteen / rasismin vastaiseen ajatteluun. Kyseisessä kohdassa negatiivinen filmi esittää autoon purettavaa viharikosta. Tälle filmille oli valittavana pari kahdesta filmistä: joko eri rotua edustavien henkilöiden hääjuhla tai samaa sukupuolta edustavien henkilöiden hääjuhla. Molemmilla filmeillä on sama tärkeä viesti, toisten ihmisten kunnioittaminen ja syrjimättömyys.
Luonnollisesti filmejä oli mahdoton laittaa tärkeysjärjestykseen, ovathan sekä rotuun että seksuaalivähemmistöihin kohdistuvat epäluulot ja epäarvoinen kohtelu ajankohtaisia aiheita tämän päivän Suomessa. Koska valittavana olevan positiivisen filmin parina oleva negatiivinen filmi esitti viharikosta ("Jokaista vihan ilmaisua kohden..."), päädyimme lopulta käyttämään eri rotua edustavien henkilöiden hääjuhlafilmiä. Valtaosa Suomen viharikoksista on ns. rasistisia rikoksia.
Se, että toinen filmi valittiin ei tarkoita, että toinen filmi olisi ollut vähemmän tärkeä. Kyseisellä filminpätkällä halutaan välittää suvaitsevaisuuden ja syrjimättömyyden viestiä laajemminkin eikä sulkea mitään ryhmää sen ulkopuolelle – rotuun, kansallisuuteen, kulttuuriin, uskontoon tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta."
Mainoksen miespari on oikeasti Australiasta ja kyseessä parisuhteen rekisteröinnin juhlallisuudet
Markkinointi & Mainonta -verkkopalvelu kertoi irlantilaisen Eile-lehden selvittäneen, että mainoksessa nähty kohtaus kahden miehen häistä on kuvattu Australiassa, ja mainoksessa näkyvä miespari on juuri solminut rekisteröidyn parisuhteen. Samaa sukupuolta olevilla pareilla ei ole Australiassa avioliitto-oikeutta, vaan Suomen ja Irlannin tapaan oikeus rekisteröidä parisuhteensa. Eile-lehden huomion mukaan kohtaus "homohäistä" olisi pitänyt paikkansa Irlannissakin.