Ruotsalaisen hiphopin avainhahmo Andreas ”Dj Taro” Tanisawa tuli kaapista ja kertoi Dagens Nyheterissä toissa päivänä omasta henkilöhistoriastaan ja hiphopin homo- ja naisvastaisuudesta. Hän on hiphop-Ruotsissa ensimmäinen, joka julkisesti kertoo homoudestaan.
Jo teini-iän alkaessa hän innostui Princen, Michael Jacksonin ja Saden kautta uudesta musiikkityylistä, hiphopista. Joka lauantai hän tuli Täbysta Tukholman levykauppoihin kuuntelemaan, mitä uutta on tullut. Levyt hän tilasi suoraan USAsta. Se musiikki oli hyvin erilaista entiseen verrattuna. 16-vuotiaana hän pääsi jo mukaan eksklusiivisiin hiphop-klubeihin. Ystäväpiiri muodostui hiphop-jengistä. Hän haaveili pääsevänsä New Yorkiin ja kuuntelevansa Hot 97 -radioasemaa. Samoihin aikoihin vähä vähältä hiphopissa alkoi näkyä kaupallistumista.
Hänen ammatillinen uransa alkoi 1990-luvun lopulla, ja hän pääsi pian DJ:nä mukaan ruotsalaisten hiphop-taiteilijoiden kärkiryhmään. Nyt hänellä on oma levymerkki yhdessä toisen räppärin, Simon Emanuelin kanssa. Lisäksi hänellä on ollut vuosien ajan radiossa oma ohjelmasarja
Varhainen hiphop antoi äänen mustille amerikkalaisille, joilta puuttuivat keinot tulla kuulluiksi. Se oli kuin punk 70-luvun Englannissa. Lauluissa aiheina olivat köyhyysja rasismi. Naisten oikeudet olivat sivummalla ja HLBTI-ihmisten oikeuksista ei puhuttu mitään. Andreas Tanisawalle se merkitsi, että osa identiteetistä oli piilotettava kaappiin.
Vähitellen tietoisuus ja varmuus lisääntyivät ja nyt hän toteaa, että "jos jonkun mielestä DJ Taro on cool, siihen sisältyy myös se, että olen homo". Kaapistatuloon ei liity mitään dramaattista, vaan aika teki tehtävänsä, ja nyt hän on valmis kertomaan homoudestaan kaikille. Hän ihmettelee sitä, että vaikka hiphop on poliittista ja puhutaan rasismista, erilaisuudesta ja syrjinnästä, niin HLBTI-kysymykset eivät pääse mukaan tähän aihepiiriin. Hiphop on osa maailmaa ja maailma on homofobinen. Hiphop ei ole ainoa musiikin laji, jolla on vaikeuksia suhteessa seksuaalisiin vähemmistöihin.
DJ Taro myöntää DN:n haastattelussa, että hiphop on hyvin homofobinen musiikin laji. Niissä piireissä ei tunneta ketään, joka olisi homo. Hänelle itselleen hiphop-DJ:nä ja taiteilijana ei ole ollut minkäänlaista gay-esikuvaa. On vain herjauksia ja pilkkaa. Pilkanteko on ollut täysin vapaata, kun piireissä ei tunneta ketään homoa.
DJ Taro on nyt 36-vuotias. Nyt jälkikäteen hän ei täysin ymmärrä, miksi oli niin vaikea tulla esiin homona. Kukaan ei ole mitenkään erityisemmin reagoinut tähän tietoon. Ja viime aikoina homot ovat jo saaneet puolestapuhujia hiphopin alueella. Mm. kaksi "jättiläistä", Jay Z ja Kanye West, ovat asettuneet tukemaan homojen oikeuksia. Viime vuonna oli ensimmäinen kaapistatulo, kun Frank Ocean kertoi olevansa homo. DJ Taro miettii, että jos Frank Ocean olisi aikaisemmin tullut kaapista, sillä olisi ollut suuri vaikutus hänen omaan kehitykseensä. Ei olisi tarvinnut erottaa omaa identiteettiään ja työskentelyä hiphopin parissa.
http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/jag-har-ett-ansvar-att-vara-oppen-med-vem-jag-ar/
Andreas ”Dj Taro” Tanisawan kaapistatulo aiheutti sosiaalisessa mediassa valtavan kommenttien ryöpyn. Jotkut ihmiset hiphop-yhteisön sisällä ovat kiitelleet ja toivoneet, että ennen hyvin homofobisen musiikkilajin sisällä alkaisi tapahtua muutosta. Twitterissä #ShoTillDjTaro.