Budapestissa yritykset voivat ilmoittautua "olemme avoimia" -kampanjasivulle. Sadat yritykset ovat liittyneet mukaan. Eilen mm. merkittävä liberaali sanomalehti Népszabadság ilmoittautui listalle. Tänä aamuna Egyenlítõ TV kommentoi omaa liittymistään.
Mielipiteenilmaisu on perustava ihmisoikeus. Mutta onko oikein osoittaa mieltä? Nykyään Unkarissa homot ja lesbot kokevat haitallista syrjintää ja jopa agressiivisia hyökkäyksiä. Hallituspuolue Fidesz ja apupuolue kristillisdemokraatit poistivat homot perheiden joukosta. Pari halllituksen edustajaa, Kerény ja Kósa, kenenkään estämättä nimittelevät ihmisiä "hinteiksi". Menestyksekäs teatterinjohtaja Robert Alföldi joutui hintti-nimittelyjen kohteeksi ja joutui jättämään kansallisteatterin johtajan paikan. Sen vuoksi tuemme tämänpäiväistä pride-kulkuetta. Hallituspuolueen homovastaiset toimet ja hyökkäykset homoja vastaan johtuvat luultavasti siitä, että sekavalle ideologiselle toiminnalle yritetään saada "konservatiivinen" leima.
Kolme firmaa aloitti avoimuus-kampanjan. Yksi niistä oli Google. "Olemme avoimia" -sivustolla voivat ilmaista tukensa yritykset ja järjestöt. Perusajatus on: jokaista ihmistä tulee arvioida hänen toimintansa ja suoritustensa perusteella, ei sen mukaan, mikä on hänen uskontonsa, alkuperänsä, sukupuolensa tai seksuaalien suuntautumisensa.
http://nyitottakvagyunk.hu/
Laskurista voi seurata liittyneiden määrän, nyt on 430
Egyenlítõ tv kommentoi laajemminkin käynnissä olevaa homokeskusstelua.
Unkarissakin vaaditaan äänekkäästi samaa kuin Venäjällä: "Tehkää neljän seinän sisällä mitä tahansa, mutta älkää tulko kaduille esittelemään poikkeavuuttanne". On jo puhuttu mahdollisesta homopropagandalaista. Onko se mainostamista, että mennään parina yhdessä elokuviin? Pitäisikö homopariskunnan aina korostaa, että ollaan vain kämppäkavereita? Iso osa elämästä tapahtuu muualla kuin kotona, muiden näkyvissä.
Kerran vuodessa on yksi iltapäivä, jolloin ollaan vahvasti näkyvissä pride-kulkueessa. Onko se väärin? Se on laillinen mielenilmaus. Kuitenkin sitä vstaaan kirjoitellaan hyvin aggressivisesti ja useana vuonna vihamieliset joukot on saatu pysymään kurissa vain kyynelkaasun avulla. Joissakin kirjoituksissa prideä pidetään maanpetturuutena. Miksi aggressioita ei esiinny esim. hallitusta tukevien "rauhanmarssien" aikana? Pride-paraatia haukutaan provokaatioksi. Useimmat marssijat ovat samoissa asuissa kuin arkena. Mitä on se provokaatio?
Kysytään myös: Miksi pitää marssia kaduilla. Miksi ei muilla tavoilla pyritä parantamaan homojen ja ´lesbojen asemaa? Käytännössä kaikissa maissa pride-viikoilla on monenlaisia tapahtumia: keskusteluita, konsertteja, taidenäyttelyitä, mutta yleensä media ei niitä noteeraa. Vain pride-marssilla on medialle julkisuusarvoa, kun on mahdollisuus väkivaltaisiin yhteenottoihin.
Entä kansalaisten enemmistö? Heiltä riistetään liikkkumisvapaus, kun katuja suljetaan ja liikenne ohjataan muualle. He ovat kuitenkin kunnollisia veronsa maksaneita kansalaisia. Siihen voi vastata vain, että liikennehäiriö olisi paljon pienempi ja huomaamattomampi, jos priden vastustajat eivät aiheuttaisi suurta häiriötä. Aggressiivsten vastustajien vuoksi kadut on suljettu jo eilen illalla, ja pride-reitit ja kaikki lähikadut on aidattu umpeen.
Lisääntyykö homous ja kuoleeko ihmiskunta, kun sitä ilmiötä näin paljon propagoidaan? Tuskin se, että homoille annetaan samat oikeudet kuin muille, lisää homojen määrää. Liberalismi, media tai lakien tasapuolisuus ei lisää homojen määrää, mutta kylläkin useammat uskaltavat tulla näkyviin. Vai onko niin, että Holannissa on homoja ihan hirveän paljon, kun pride on suuri, avoin tapahtuma. Iranissa homoja ei saman ajattelutavan mukaan ole lainkaan, kun homoudesta rangaistaan jopa kuolemalla ja homot pakotetaan maan alle tai maanpakoon.
(katkelmia Egyenlitö tv:n blogista tältä aamulta. http://egyenlito.blog.hu/ .Pride-kulkue lähtee liikkeelle klo 17 Suomen aikaa)