• cchaser

lämmitys

Talvi tuli pari viikkoa sitten. Enää ei tarkene shotseissa, sisälläkin pitää olla villapaita ja takki päällä ja silti palelee.

tämänpäiväinen avioriita koski lämmityslaitteen käyttöä. Kesäkuukausien ajan voi pitää ilmastointilaitetta täysillä päällä ilman mitään ja sähkölasku maksetaan kuin vero tai mielivaltainen pienpostituslisä, tottakai se on kallista kun pitää pitää ilmastointia päällä jatkuvasti.

Minä en ilmastointia välttämättä tarvitse kuin kuumimpina päivinä mutta kun tuolla kotipojalla on tuota luonnollista eristettä ja aina kuuma.

Vastavuoroisesti taas Suomalaisena en ole tottunut kylmään ollenkaan. Pari yötä oli tosi kylmä kun sängynlämmitin oli yöt duunissa ja mulla oli tänään aika kehno olo, kurkku karhea ja flunssainen olo. Sanoin että otetaan lämmitin esiin. Eihän se käynyt mitenkään. Laita toinen villapaita päälle. Vaan ei auta kun jalat on jäässä. Niihin pitäisi vetää tohvelit mutta tohvelit eivät auta mitään, jalat vaan hikoilevat niissä.

Hain siis lämmittimen (sellainen auton sisälämmittimen tehoinen laatikko) ja panin johdon seinään. Seurasi paheksuntaa, valitusta, kuka maksaa sähkölaskun. Tule peiton alle, täällä on lämmintä. Peiton alla ei vaan voi tehdä duunia, ei ainakaan mun duuneja.

Lämmitin on pörissyt lattialla jo 10 minuuttia eikä mitään huomattavaa eroa lämpötilassa. Kun sen veti jalkoihin kiinni, tuntee hienoista lämpöä mutta kyllä commodore 64;n muuntaja lämmitti enemmän kuin tuo. Villapaitaa ja takkia ei voi ottaa pois. Kylmää kyytiä.

Sanoin pojalle että jos se keittäisi tänään ruokaa ja pidettäisiin kotitreffit ja juotaisiin viiniä. Se sanoi että tänään on silmä kipeä, käy syömässä ulkona.

paulan sanoin:
romantiiik-kaaa.. onko tää.. ?